Habil Dökmeci, Sivrihisar Belediye Başkanlığını 74 yıl aradan sonra CHP’ye kazandırarak pek çoklarınca imkansız olarak görülen bir işi başardı.

Ama bu siyasi başarı, belli çevrelerde hazımsızlıkla karşılandı ve ilk günden beri önüne olmadık engeller çıkartıldı.

Ne var ki yeni Başkan Dökmeci bunların hiç birine takılmadı; geride kalan altı ayda, altı yılda yapılamayacak hizmetleri ortaya koyarak vatandaşların haklı takdirini kazandı.

                                                               ***

Ve şimdilerde Başkan Dökmeci’nin hizmetlerini sekteye uğratmak için yine yoğun bir çaba harcandığına tanık oluyoruz.

Sayın Dökmeci, nasıl bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladı.

Konuyu kısaca özetleyelim efendim:

Sivrihisar’da geçmişte askerlik şubesi olarak faaliyet gösteren iki bina, ihtiyaç fazlası olduğu için Milli Savunma Bakanlığı tarafından Sivrihisar Belediyesi’ne tahsis edilir.

Sivrihisar Belediyesi’nin önceki yönetimi, bu binalardan bir tanesini Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis eder.

Oysa ‘tahsisin başka bir kuruma tahsisi’ kanunen mümkün değildir. Üstelik bu binalar belediyeye tahsis edilirken yapılan protokolde, binaların üçüncü kişilere tahsis edilemeyeceğine dair çok açık bir hüküm de yer almaktadır.

Derken; Başkan Dökmeci, belediye başkanlığını kazanır ve zaten hizmet dışı durumda olan bu binaları Sivrihisar’daki çocukların ücretsiz kurs alabileceği bir eğitim kurumu yapmak ister.

Bu amaçla; haksız bir şekilde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen binalardan birinin iadesini ister.

Birini diyorum çünkü diğer binanın tahsisi zaten yapılmamıştır. Dolayısıyla bu bina tamamen Sivrihisar Belediyesi’nin uhdesindedir ve anahtarlarının ivedilikle belediye yetkililerine teslim edilmesi gerekmektedir. Ne var ki o anahtarlar bir türlü teslim edilmez.

Dökmeci tüm iyi niyetiyle ilgili kurum yetkililerine ve Sivrihisar Kaymakamına bu durumu iletir. Kaymakam Bey konuyu Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’a ileteceğini söyler.

Dökmecinin bu girişimi üzerine; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, geçtiğimiz günlerde tahsisi yapılan binayla ilgili olarak yürütmenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvuruda bulunurlar.

Bu suretle tahsisi yapılan binayla ilgili yargı süreci başlar. Ama diğer binayla ilgili herhangi bir girişimde bulunamazlar. Bina zaten tahsis edilmemiştir ve kullanım hakkı tamamen Sivrihisar Belediyesi’nindir.

Ne var ki Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kendilerine ‘tahsis edilmemiş’ olan bu binayı da belediyeye teslim etmezler.

Daha net bir ifadeyle hiçbir tahsis ya da izin olmaksızın; hukuksuz bir şekilde binayı işgal etmeye devam ederler.

                                                                 ***

Evet efendim; Başkan Dökmeci, bizzat Sivrihisar Belediyesi’nin hizmetine sunulmuş olan binalarda, çocuklara eğitim vermek için çırpınıyor velakin birileri bin dereden su getiriyor.

Haddızatında; sırf siyaset uğruna, Sivrihisarlı çocukların geleceği ile oynanıyor.

Gelinen noktada çocuklarımızın daha fazla mağdur olmaması adına; Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’ı göreve davet ediyorum.

Ve gerek Sivrihisar merkezde gerekse köylerinde yaşayan tüm çocuklarımıza, bu işin peşini bırakmayacağıma söz veriyorum.

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

Dökmeci1-1

GÜNÜN SÖZÜ:

 Hiçbir şey yapmayarak da adaletsizlik yapabilirsiniz.

-       Marcus Aurelius