Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan ve "Riskli Bina Tespit Analizi" sonucunda düzenlenen raporla mevcut haliyle kullanıma elverişli olmadığı için geçtiğimiz yıllarda yıkılan kapalı pazar yeri ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Projelerinin hazır olduğunu belirten Ünlüce, Eskişehir Valiliği ile yaşanan mülkiyet sorununun çözülmesi durumunda, yeni pazar yerinin yapımına bir an önce başlanacağını belirtti.

                                                        ***

Evet efendim; köşemizde bu konuya geçtiğimiz yıl da değinmiş ve Büyükşehir Belediyesi’ni bu hatadan dönmeye davet etmiştik.

Şöyle ki:

Kurtuluş pazar yerinin kuruluşu 40-50 yıl öncesine dayanıyor. Ancak o günlerden bugünlere çok şey değişti. Yeni imar planları sonrasında gerçekleşen kat artırımları ile bölgede araç ve insan popülasyonu hızla arttı.

Bölgedeki cadde ve sokaklar araç yoğunluğunu kaldıramaz hale geldi. Dahası kaldırımlarda yürümek bile zorlaştı.

Bu şartlar altında aynı alana ısrarla kapalı pazar yeri yapmak, gerek araç trafiği gerekse vatandaşlar adına kaos oluşturmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

                                                  ***

Gerçek şu ki Kurtuluş kapalı pazar yerinin, modern şehircilik normlarına uygun bir şekilde çok daha rasyonel değerlendirilmesi zarurettir.

Nasıl mı?

Söz konusu bölgeye yakın; bırakın park ya da bahçeyi, tek bir yeşil alan yok.

Bir diğer taraftan ise olası bir depremde, bölgedeki vatandaşların toplanabileceği bir alan da yok.

En nihayetinde: Sekiz ya da dokuz katlı binaların arasındaki bu kamusal araziyi, ‘park ve deprem toplanma alanı’ yapmak, gerek şehre gerekse bölge halkına yapılacak en büyük hizmetlerden biri olacaktır.

Yorum sizlerin.

Ayşeünlüce1

SADETTİN SARAN’DAN BÜYÜK JEST

Eskişehirspor yönetimi, Saran Holding’in sahibi Sadettin Saran’ı ziyaret ederek, ünlü iş insanına memleketi Kırıkkale’nin plakasını temsil eden 71 sırt numaralı Eskişehirspor forması hediye etti.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, ziyaretle ilgili şu ifadelere yer verildi:

“8 yıldır kulübümüzden alacaklı olan Sayın Sadettin Saran, bu ziyarette kulübümüze gereken kolaylığı göstermiştir. Kendilerine destekleri ve misafirperverlikleri için bütün camiamız adına teşekkür ederiz.” 

                                                               ***

Evet efendim…

Eskişehirspor yönetimi resmi açıklamasında detayları paylaşmamış olsa da aldığımız bilgilere göre; Sadettin Saran, Eskişehirspor’dan 8 yıldır alacaklı olduğu 100 bin Euro dolaylarında bir tutarı tek kalemde silmiş.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Denver kentinde doğan ve aslen Kırıkkaleli olan Sayın Saran, aynı zamanda koyu bir Fenerbahçeli.

Yani Eskişehirspor ile doğrudan bir bağı olmayan bir kişi.

Durum böyleyken Sayın Saran’ın Eskişehirspor adına ortaya koymuş olduğu bu yaklaşım, gerçekten çok anlamlı.

Sağ olsun, var olsun…

                                                                 ***

Ve son olarak efendim…

Sadettin Saran’ın bu büyük jestinden sonra; Eskişehir’de doğan ya da doyan, okuyan, bu şehrin nimetlerinden faydalanan, lafa geldi mi Eskişehirspor’u dilinden düşürmeyen ama Eskişehirspor’a destek söz konusu olunca bir anda ortadan kaybolan kimi iş insanlarımızın ne hissettiklerini gerçekten çok merak ediyorum…

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

Sadettinsaran1

GÜNÜN SÖZÜ:

Yanlışı başkasında değil, kendinde gördüğünde ‘büyümeye’ başlarsın.

-       Stefano D’anna