Trabzon'un doğal güzellikleri şehrin samimi atmosferini tamamlar. Şehrin çevresinde yer alan dağlar, ormanlar ve göller, ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunar. 

Benzersiz doğası ve çarpıcı manzaralarıyla bu inci kent dört mevsim boyunca yağışların hakim olduğu bir iklim sahnesi yaratır. Bu kışkırtıcı hava durumu kentin bir dizi çeşitli bitki türleriyle yoğun bir şekilde örtülmesini sağlar. Bu bitkisel örtünün yoğunluğu, tarımın şehirdeki ana geçim kaynağı olduğunu fark etmek için yeterlidir.

Trabzon hakkında dikkate değer bir başka nokta ise bu doğa harikasının temiz havasıdır. Şehir serin ve temiz havasıyla her ziyaretçinin nefesini keser ve güzelliklerini sergilediği yaylaları huzur dolu bir dinlenme alanı haline getirir. Bu yaylalar sadece bedeninizi değil ruhunuzu da rahatlatır ve tüm yıl boyunca biriken yorgunluğunuzu bir çırpıda giderir.

Trabzon 18 ilçesi ile nüfus bakımından oldukça geniş bir alana sahiptir. Şehir toplamda yaklaşık 800 binden fazla insana ev sahipliği yapar ve bu sayı sürekli olarak artar. Bu nüfusun genişliği Trabzon'un Karadeniz'in baskın şehirlerinden biri olduğunu vurgular.

Bu güzel şehirde en çok yaşayan ikinci nüfus ise Gümüşhanelilerdir. İki şehrin birbirine olan yakınlığı nüfusun göç etmesinde ve alışverişte bulunmasında önemli rol oynamıştır. Peki sizin Trabzon’da yaşayan tanıdıklarınız nereli?

Kaynak: Haber Merkezi