Banyo giderinin açık ve temiz olmasını sağlamak önemlidir. Çünkü banyoda kullanılan su bu giderden atılıyor. Ancak gider tıkalıysa sorun başlıyor demektir. Peki tıkanan banyo giderinizi nasıl açacağınızı biliyor musunuz? İşte banyonuzdaki gider tıkanıklığını dakikalar içinde çözmenin yolu. 

Banyo gideri nasıl açılır?

Banyo giderinde bir tıkanıklık varsa doğru miktarda karbonat ve sirke ile bu durumu çözebilirsiniz. “Nasıl yapacağım” diyorsanız bu sorunun da cevabı var. 

Gidere yarım bardak karbonat ekleyin ve üzerine bir bardak sirke ekleyin. Biraz bekleyerek köpüklenmenin azalmasını bekleyin. Bu esnada bir litre sıcak su ekleyin ve giderin hızlıca nasıl açıldığını görün.

Giderinizi temiz ve açık tutmak için düzenli şekilde kullanabileceğiniz özel lavabo açıcıları da mevcuttur. Tıkanmayı önlemek için gideri tıkayabilecek toz, saç ve kir gibi maddelere karşı önlem alabilirsiniz.

Tıkanan lavabo nasıl açılır?

Tıkanan lavabolar için de çözüm mevcuttur. Temizlik uzmanları bir elbise askısı kullanmanın tıkanmış giderleri temizlemek için etkili bir yöntem olduğunu belirtiyor.

Tel elbise askısını bükerek gider deliğine sığacak şekilde ayarlayın. Ancak tıkanıklığı temizlemek için kancalı ucun önde olmasına dikkat edin. Bu yöntemi uyguladıktan sonra askıyı çevirerek geri çekin ve tıkanıklığın ne kadar hızlı açıldığını görün. 

Kaynak: Haber Merkezi