Siyaset, duygusallıktan uzak, bilgili, tecrübeli, kamu kurum ve kuruluşlarının toplum üzerindeki hassasiyetini iyi bilen, sorumluluk trafiğine yön verebilecek, kabiliyette erdemli şahsiyetlerin işidir.

Bu özellikte olmayan kişi/kişiler, iktidar olurlarsa, devlette işler yürümez, vatandaş sıkıntı görür. O nedenle de devlet kurum/kuruşlarında, görev alacak olanların bilgili ve tecrübeli olması şarttır.

Devlet adamı olmak için de her şeyden önce, o milletin evladı olduğunu hissetmesi, ülkenin insanlarını sevmesi gerekir. Devlet adamı, milletin her ferdini, kendi öz evladı gibi görür ve ona göre davranır. Devletini, layıkıyla temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur.

Türk toplumu olarak, özlemini çektiğimiz, bu insanlara, sahip olmak için, her zeminde ve şartta, mümtaz kişileri, desteklemek zorundayız. Çünkü mümtaz kişiler, kolay yetişmiyor. Onlar, gelecek nesillere de örnek insanlardır. Bu insanlarımız sayesinde, Türkiye dünyada söz sahibi olacaktır.

Ayrıca halk ve devlet adamı olan insanlarımızın icraatlarında, "POLİTİK" ve "ELİT" güçlere, yer yoktur. Halk ve devlet adamı, binlerce insandan sorumlu olduğunu bilip, ona göre düşünür. Konuşmalarında da ölçülü olur. Nitekim Hz. Mevlana, "Söz çıktığı ağza göre, değer kazanır." demiştir.

Bir millet için en büyük şans, o milleti seven üstün vasıflara sahip lider ve yöneticilere sahip olmasıdır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ, bu insanlarımızdan biridir.

Sayın Mansur YAVAŞ, gerçeğin adamıdır. Nerde ne yaptı, neye karar verdi ise daima en iyisini yapmış, en hayırlısına da karar vermiştir. İletişim becerisi güçlü, eleştirel ve değerlendirme becerisi de yüksektir. Analiz ve sentez gücü, problemleri çözme becerisi, etkili konuşma kabiliyeti örnek teşkil edecek nitelikledir.

Sayın YAVAŞ, bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi meziyetlere de sahiptir.

Sayın YAVAŞ, görevli olduğu her kurumda, kaynak yaratır ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirir, Bu sayededir ki Ankara Büyükşehir Başkanı olarak her alanda pek çok projeyi gerçekleştirdi.

Sayın YAVAŞ, icraatlarını gerçekleştirmeden önce düşünür, inceler, araştırır ve tartışır, sonra kesin kararını verir. Verdiği kararın uygulanma zamanını ise sabırla bekler, doğruyu söylemekten de asla çekinmez. Düşündüklerimi, daima halkın huzurunda söyler. Halkın görüşlerine de değer verir.

Sayın YAVAŞ,  bugün de Cumhurbaşkanı adayı olarak gündemdedir. Cumhurbaşkanı adaylığı için ne düşünür, aday olur mu veya gösterilir mi zaman gösterecektir ama cumhurbaşkanı adayı olursa, hem kendisi hem ülkemiz açısından hayırlı olacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ, düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin " Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Partinin aday belirleme kuralları bellidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ, CHP Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda parlamenter sisteme vurgu yaparak, "Ben tüzük kurultayında özellikle parlamenter sisteme geçiş konusunda çok kuvvetli söylemlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalı" dedi.

Sayın YAVAŞ, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla ilgili de “ Bizler ‘kazandığımız belediyelerde insanları nasıl rahat ettiririz’ diye uğraşırken açıkçası bu tartışmalara çerez olmak, meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor. Bunların tamamen CHP içerisinde iç çatışma yaratmaktan başka gaye gütmediğinin herkes tarafından bilinmesini isterim “  ikazı CHP’liler tarafından mutlak dikkate alınmalı, tüm partilere de örnek olmalıdır.

Halk arasında yapılan sohbetler de de Sayın YAVAŞ hakkında çok olumlu söylemlere tanık oluyoruz. Özellikle de genel seçimlerde, "Seçim gezilerimiz başlayacağı için Pazartesi gününden 14 Mayıs'a kadar belediyeden maaş almayacağım." sözleri sıkça gündeme geliyor. Bu tavrı diğer siyasilere de örnek olması söyleniyor.

Sayın YAVAŞ, Ankara Büyükşehir Başkanı olarak Ankara’yı saydam kent yaptı. İcraatlarında, ORTAK AKIL, TOPLUM KATILIMI, ORTAK PAYDA, TAKIM RUHU gibi kavramları ön planda tutarak Ankara’yı birlik ve beraberliğin kenti yaptı.

Sayın YAVAŞ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak  "KÜLTÜR" , "EĞİTİM" , "EKONOMİ" , "SAĞLIK" ve "TARIM" alanındaki çalışmaları ile sürekli dikkat çekti. Bu alandaki sorunları çözerken icraatı, bilgi ve tecrübesi ile de örnek oluyor

Sayın YAVAŞ, Atatürk ilkelerini benimsemiş, maddi ve manevi değerlere önem veren, bir devlet adamıdır. Akılcılık, bilimsellik, çağdaşlığı ve vatan sevgisini, her düşünce ve söyleminde hissettirir. Cumhurbaşkanı olabilecek üstün vasıflara, bilgi, deneyim ve devlet tecrübesine, hatta oy potansiyeline de sahiptir. Yeter ki aday gösterilsin…