Tekirdağ Türkiye’nin en neşeli, en enerjik, en yaratıcı insanlarının olduğu kendine has özellikleri bulunan Türkiye’nin en batısındaki şehirlerden birisidir. Aynı zamanda zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine farklı alternatifler sunan bir şehirdir. İl kültür, doğa ve termal turizm açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Sanayi ve ticaret açısından da önemli bir yer olan Tekirdağ’da otomotiv, tekstil, gıda ve kimya sanayileri gelişmiştir. Tekirdağ, İstanbul'a yakınlığı nedeniyle önemli bir lojistik merkezidir.

Bunca imkanın olduğu bir şehirde yaşayan insan sayısı da oldukça fazladır. Fakat Tekirdağ dışarıdan göç alsa da kendi yapısını bozmaz. Konuşulan dil her zaman aynıdır. Yapılan araştırmada ise Tekirdağlıların birbirine ‘Kızan’ kelimesiyle seslendiği sonucu çıkar. 

Yapılan araştırmada Edirne’de ‘Kadam’, Kırklareli’de ise ‘Mare’ kelimelerinin sık kullanıldığını görürüz. Araştırma firması sizce Trakya bölgesi için doğru tespitlerde bulunmuş mu? Sizin en sık kullandığınız hitap kelimesi nedir?

Kaynak: Haber Merkezi