Sıradan bir kahvaltıya renk katacak olan simit poğaça tarifi, pastane lezzetindeki yapısıyla herkesin beğenisini kazanıyor. Sıcacık içi ve kabarmış dokusuyla birlikte bu tarifi deneyenlerin tadına da kokusuna da dokusuna da inanamayacakları kesin. Özellikle ilk defa yapacaklar için uğraştırıcı olabileceği düşünülse de aslında oldukça basit olan bu tarif kolayca hazırlanabilir ve pastane usulü simit poğaçalar elde edilebilir. 

Pastane usulü simit poğaça tarifi

100 gram erimiş ve ılımış tereyağı

1 tane ılık yumurta

1 su bardağı ılık süt (210 ml)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

1 su bardağı ılık su

2 paket instant maya

1 tepeleme yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı sirke

1, 5 tatlı kaşığı tuz

6, 5 su bardağı un

Üzeri için;

5 yemek kaşığı pekmez

Yarım çay bardağı su

1 kase kavrulmuş susam

Simit poğaça nasıl yapılır?

İlk olarak, derin bir kaba ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyin. Üzerine ılık sütü ekleyin ve 3 dakika bekletin. Ardından yumurtayı, sıvı yağı, eritilmiş tereyağını, sirkeyi ve tuzu ekleyip karıştırın. Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur çok az ele yapışacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin. Hamur kıvamını aldıktan sonra, 5 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini sıkıca kapatıp ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 15 adet beze yapın ve üzerini örtün. Her bir bezeyi elinizle tezgâha koyarak oval bir şekilde açın. İçerisine beyaz peynir koyun ve iki uçtan birleştirerek kapatın. Düz kısmını pekmezli suya batırın ve ardından susama bulayın. Fırın kâğıdı serili bir tepsiye dizin ve bıçakla verev şekilde (bir köşeden karşı köşeye doğru kesilmiş) kesikler atın. Tepsiyi örtün ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.

Mayalanan poğaçaları 185 derecede 25 dakika orta rafta kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir havlu örtün ve 10 dakika dinlendirin. 

Afiyet olsun!

Bu tarifle pastane poğaçalarını aratmayacak lezzette simit poğaçalar elde edebilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek bu tarifi mutlaka deneyin.

Kaynak: Haber Merkezi