Tekirdağ Türkiye’nin en batısında bulunan şehirlerden birisidir ve Tekirdağ halkı laf arasında her zaman ‘biz Avrupalıyız’ diye övünür. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan bu şehrin en bilindik özelliklerinden birisi alkol üretiminin yoğunlukta olmasıdır. Sebebi ise verimli topraklarında yetişen üzümleridir. Peki Avrupa’ya bu kadar yakın şehrin hangi Avrupa şehrine benzediğini merak ediyor musunuz? Cevabı için Ukrayna kıyılarına gidiyoruz.

Yapay zeka 81 ili şehirlerle benzetirken İzmir’i Barselona, Sakarya’yı Bristol, yine Avrupa kıtasında olan Edirne’yi Venedik ile benzetmiştir. Avrupa yakasının gözde şehri Tekirdağ’ı ise Ukrayna’nın Odessa kenti ile eşleştirmiştir.

Odessa’nın Tekirdağ ile benzetilmesinde doğal ve turistik özellikleri, manzaraları sebep gösterilebilir. Fakat kültürel olarak bakıldığında da Odessa’da yaşayan insanların ve Tekirdağ halkının ortak yönleri bulunur. Tekirdağlı tanıdığınız varsa ne kadar espritüel biri olduğu hakkında anılarınız da vardır. Odessa da literatüre adını ‘Mizah Başkenti’ şeklinde geçirmiştir.

Bu iki şehrin yapısal anlamdaki görüntüsü çok benzemese de kültürel ve ekonomik özellikleri birbirini andırıyor. Tekirdağlıların çok sevineceği bu Avrupa şehri benzetmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız Tekirdağ’ı nereye benzetirdiniz?

Kaynak: Haber Merkezi