Tepebaşı Hal Cami’nin (Sarmaşıklı Cami) yıkılması, geçen yıl Aralık ayında gündeme gelmiş ve konu yerel de olduğu kadar ulusal arenada da geniş yankı uyandırmıştı.

Caminin yıkılarak, bölgede başka bir yere inşa edilecek olması da tansiyonu düşürmeye yetmezken, Büyükerşen ve Ataç eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

                                                   ***

Peki ya sonrası?..

Konu ilgili dönemdeki Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına da damga vururken, Büyükerşen’in gündem dışı iddialarıyla konu farklı bir boyuta taşınmıştı.

Başkan Büyükerşen’in, ‘hastanelerde, trafik kazalarında tazminat için komisyoncu çalıştıranlar, emlak alım satımlarında komisyonculuk yapan siyasiler bununla yetinmiyor olacaklar ki milletvekilliğine niyetliler’ sözleriyle, nedendir bilinmez ama yaşanan polemik bir anda son bulmuştu…

                                                            ***

Şimdilerde ise Tepebaşı Hal Camii (Sarmaşıklı Cami), yıkılacağına dair iddialarla bir kez daha gündeme geldi. Gerçek şu ki; ibadethane olmasının yanı sıra, tarihsel ve kültürel olarak önemli bir miras değeri taşıyan ve şehrimizin önemli simgelerinden olan bu caminin ne suretle olursa olsun yaşatılması önemli bir zarurettir. Bu noktada ise bendeniz gibi düşünenlere, yerel seçimlere kadar gönüllerini ferah tutmalarını söylemek isterim.

Neden mi?

Yerel seçimler kapıya dayanmışken, caminin yıkılması bir durum asla söz konusu olamaz.

Haddızatında; ortaya çıkacak siyasi sonuçların altından da kimse kalkamaz.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarı yine buradayım.

Beklerim efendim…

ERMENİSTAN MAÇINDAN GERİYE KALANLAR…

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde(EURO 2024) Ermenistan’ı konuk etti. Müsabakanın bizler için bir diğer önemli tarafı ise karşılaşmanın Eskişehir’de gerçekleşmesiydi.

Ay-yıldızlılar rahatlıkla kazanabileceği bir maçtan 1-1 berabere kalarak finallere katılma şansını iyice zora soktu.

                                                         ***

Müsabakadan geriye ise şu anekdotlar kaldı:

·         Pek çok futbolcumuzun, motivasyondan uzak ve isteksiz bir oyun sergilediğine tanık olduk.

·         Biletlerin önemli bir bölümünün sponsorlara ve siyasilere ayrılmasından dolayı, Eskişehirsporlu taraftarların çoğu bilet bulamadı ve maça giremedi. Maçta seyirci vardı ama taraftar yok denecek kadar azdı. Bu suretle Eskişehir taraftarına bilet verilmedikten sonra, Eskişehir’e milli maç verilmesinin pek bir anlamı olmadığını belirtmemiz gerek.

·         Ermenistan Milli Marşı çalınırken, ıslıklanması hiç yakışmadı.

·         Maç öncesi arama yapan emniyet güçlerinin, Azerbaycan bayraklarını toplaması yanlıştı. Velakin polislerimizin bayrağı öperek teslim alması hepimizi duygulandırdı.

·         Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız ülkeye tarifeli uçakla dönerken, gazozuna denilebilecek böylesi kolay bir maçı kazanamayan futbol takımımıza özel uçak tahsis edilmesi hemen herkesin tepkisini çekti.

·         Ve son olarak efendim; spikerin stadın ismini ‘Atatürk Stadyumu’ değil de ‘Eskişehir Yeni Stadyumu’ olarak ifade etmesi, umarız ki sözünü tutmayan siyasilerimizi az da olsa utandırmıştır.

Yorum sizlerin...

GÜNÜN SÖZÜ:

Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi, öğrenmesi imkansızdır.

-       Epiktetos