Cinsiyet fark etmeksizin herkesi hayali tertemiz duran sivilcesiz bir cilt. Sadece istemek yetmiyor tabi böyle bir cilde sahip olmak için biraz da uğraş gerekiyor. Sağlıklı bir cilt sahip olmak isterken neleri yapıp yapmayacağınızı biliyor musunuz? Sizler için birkaç önerimiz var. Bunlara dikkat etiğinizde güzel bir cildin kapıları sizler için açılacak. 

Güzel bir cilt isteyip de sahip olamayanlardan mısınız? Hatalı eksik yaptığınız ya da hiç yapmadığınız durumlar söz konusu olabilir. Günlük hayatta birçok etkene maruz kalan bir cildimiz var. Böyle bir durumda da onu korumak ve iyi bakmak zorundayız. Çünkü bizi asla terk etmeyecek tek şey vücudumuz. 

Temizlik rutini şart

Sabahları giyinip çantanızı alıp evden çıkanlardan ya da akşam gelip hoop yatağa girenlerden misiniz? Artık bunu değiştirmenin zamanı geldi. En azından cildinin güzelleşmesini isteyenler için. Çünkü yemek için emek lazım. Cilt için de aynı şey geçerli. Cildinize emek harcamalısınız. 

Günlük hayat temposunda ellerin sürekli yüzde olması, terleme ya da rüzgarla birlikte tozların cildimize yapışması söz konusu olabilir. Ama öncelikle bilmemiz gereken şey stresimiz kontrol etmemiz gerektiği ve sağlıklı bir beslenme şeklimizin olmasıdır. Tabi bunun yanında yeterli su içmeyi de unutmamak gerekiyor. 

Kışa girdiğimiz şu günlerde cildi sağlıklı tutmak oldukça önemli. Herkes gibi siz de ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsanız uygulamamız gereken hatta rutine oturtmanız gereken birkaç önemli detay var. 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi stres, beslenme şekliniz ve tabi ki hormonlarında etkisiyle zaman zaman cildinizde sivilcelenmeler ve cilt yapısının bozulduğu durumlar yaşanabilir. Öncelikle yüz temizlik rutini oluşturmalısınız. Sabah ve akşam olmak üzere cildinizi derinlemesine temizlemeniz gerekiyor. Sabahları günde zinde ve ferah başlamanın yolu yüzünüzü temizlemekten geçiyor. Cildinize uygun doğru ürünlerle yüzü temizlemeyi ihmal etmeyin. Akşamlar ise yine hem günün yorgunluğunu atmanın hem de gün için yüzünüzde biriken kir ve tozları, kadınlarda aynı zamanda makyaj kalıntılarını yüzden uzaklaştırmak şart. Hele ki günün makyajıyla yatağa girmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Gözeneklerin genişlemesinin, sivilce oluşumun başlıca nedenlerinden biri makyajı temizlememektir. Bu nedenle stres, beslenme ve su üçgeninden sonra dikkat etmeniz gereken etmen makyaj temizliği olmalı. 

Cilt kışın da nem ister 

Yavaş yavaş soğuklar kendini hissettirmeye başlarken cilt için de alarm çalıyor demektir. Yazın sıcaklık ve nem nedeniyle cildinizin kuruduğunu hissetmeyebilirsiniz. Ama cilt yaz kış nem ister. Çünkü özellikle kışın soğuğun da etkisiyle ciltte kurumalar başlar. Hatta daha sonra çatlamalar bile görülebilir. Bu nedenle cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. 

Cildinize en uygun ürünle yüzünüz ve elleriniz başta olmak üzere tüm cildinizi nemlendirmelisiniz. Özelikle yüzünüz ve elleriniz kışın soğuya daha fazla maruz kaldığını için sık sık nemlendirilmelidirler. Hele ki sağlıklı bir ciltte en isteyeceğimiz şey kurumuş gergin bir yüz ve çatlamış dudaklardır. Yüzünüzü bir kremle nemlendirirken dudaklarınızı da unutmayın. Dudak koruyucu bir nemlendirici taşımak önemli. Çantanızdan krem ve dudak nemlendiricisi eksik olmasın. 

Cildin düşmanları: Eller ve yastık kılıfları 

Sağlıklı bir cilt için evde yapabileceğimiz bir durum daha var. Yastık kılıflarınızı ne sıklıkla değiştiriyorsunuz? Ne alakası var demeyin?

Ellerimiz ve yastık kılıfları yüzümüz düzelmesinde en kritik noktalardan birisidir. Gün içinde farkında olmadan ellerimiz yüzümüzde dolaşıyor. Bunu çoğu zaman fark etmiyoruz bile. Ama ellerimiz asla istediğimiz kadar temiz olmayacaktır. Her yerde dokunduğumuz ellerimizle tüm mikropları yüzümüze taşımış oluruz. O nedenle elleri mümkün olduğunca yüzden tutun. Kendinize hakim olun. 

Asla ama asla mevcut sivilcelerinizle oynamayın. Böylelikle var olan sivilcelerin çoğalmasına, hatta leke oluşumuna bile sebep olabilirsiniz. Bunu kim ister ki? Sivilcelerden kurtulup sağlıklı bir yüze sahip olmak isterken bu hataya düşmeyin. Gün içinde elleriniz sık sık yıkamayı da unutmayın. 

Geldik yastık kılıflarına… Yüz temizliğinde en önemli noktalardan biri.

Yüzümüzle en çok temas edenler ellerimiz ve yastık kılıflarımız. Gün içinde ellerimizle mücadele ederken her gece ise başımızı yastığa koyuyoruz. O nedenle yastık kılıfının temizliğinden emin olmalıyız. Yüzünü güzelce temizleyip yatağa geçtiğiniz ve temiz olmayan bir kılıfla uyudunuz. Yaptığınız yüz temizliğini hiçbir anlamı kalmadı. Çabanız boşa gitti. Emeğinizin karşılığını almak istiyorsanız 2-3 günde bir yastıklarınızın kılıflarını değiştirin. Gece boyu teninize yüzünüze değen bakterilerle kim uyumak ister ki. 

Kendinizi hayalinizdeki ciltten alıkoymayın ve hayatınızda değişiklilere yer açın. Güzel ve sağlıklı bir cilt çok yakında…

Kaynak: Haber Merkezi