Ordu, sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda tarihi zenginlikleri ile de dikkat çekiyor. Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe, Mesudiye, Akkuş gibi 19 ilçeye sahip bu güzel kent, nüfus yoğunluğu en fazla olan Altınordu merkez ilçesi ve nüfus yoğunluğu en az olan Kabadüz ilçesi ile çeşitlilik gösteriyor.

Ordu'nun ekonomisinde, tarımcılık büyük bir paya sahip. İş gücünün çoğunluğunu oluşturan bu alan, neredeyse nüfusun yüzde 80'ini meşgul ediyor. Az miktarda tarıma elverişli toprak olmasına rağmen, yumuşak iklim koşulları ve bol yağışlı hava, yamaçlarda fındık yetiştiriciliği yapılmasını mümkün kılıyor.

Ordu, turizm potansiyelini her sene artırıyor. El değmemiş doğası, yaylaları, uzun kumsalları ve son zamanlarda hayata geçirilen kayak merkezi ile her mevsim yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.

Peki, tüm bu güzellikler Ordu'nun sakinlerine sunulurken, Ordu halkından sonra ikinci en büyük nüfusu hangi il oluşturuyor? Yanıt, Karadeniz Bölgesi'nin bir diğer önemli kenti olan Samsun.

Samsunluların kendi memleketlerinden sonra, dikkate değer bir nüfusa sahip oldukları ikinci il Ordu. Samsunlular ve Ordulular arasında kurulan güçlü bağ, Samsunluların Ordu'yu kendi memleketleri gibi benimsemesine yol açmış durumda.

Kaynak: Haber Merkezi