Türk mutfağı en beğenilen unsurlarından biri olan nohut farklı tariflerde de kullanılıyor ve çok beğeniliyor. Nohut hem yüksek besin değerine hem de cezbedici lezzetine sahip bir baklagiller olarak sofralarımızda vazgeçilmez bir yer ediniyor. Nohudun sunduğu faydalar ise saymakla bitmiyor.

Nohut bitkisel protein bakımından oldukça zengindir. 100 gramdaki nohut yaklaşık 19 gram protein içerir ve bu insanların günlük protein ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unu karşılar.

Bunun yanı sıra nohut potasyum, magnezyum ve demir gibi önemli mineralleri de içerir. Lifli olmasının yanı sıra nohut kabızlık sorunlarını hafifletir, kan şekeri seviyelerini düzenler ve kilo kaybına yardımcı olabilir. Glüten hassaslığı olan kişiler açısından ise nohut harika bir seçenektir.

Nohut vücudun kalp sağlığını korumaya yardımcı olan kolesterol içermeyen ve çoklu doymamış yağlar açısından zengin bir kaynaktır. 

Nohudu bir gece önce ıslatmaya son veren püf noktası

Nohutları bir gece önceden ıslatmadan da pişirebilir ve harika sonuçlar alabilirsiniz. Nohutları bir tencereye alıp üzerine su döküp bir saat kaynatmanız yeterli olacaktır. Ocağın altını kapattıktan sonra bir kase kadar buz ekleyin. Yapmanız gereken işlem bu kadar. Bu basit teknik nohutları yumuşacık hale getirmeniz için yeterli olacaktır.

Akşamdan nohut nasıl ıslatılır? 

Diğer yaygın olarak bilinen yöntem oldukça basittir. Nohudu iyice yıkayıp bir tencereye koyun, üzerine ılık su döküp kapağını kapatın ve bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 30 dakika pişirin ve sonuçta yumuşak ve kabukları dökülmeden tamamen pişmiş nohut elde edersiniz.

Kaynak: Haber Merkezi