Kütahya Türkiye’de Afyonkarahisar şehri ile ikiz şehir olarak kabul edilebilir. Bu iki şehrin ikiz şehir olmasında Türkiye'nin aynı bölgesinde yer alması ve iki ilin de Ege Bölgesi'nde yer almaktadır. Bu coğrafi yakınlık her iki ilin de ekonomik ve sosyal ilişkiler açısından yakın olmasına neden olmaktadır. Aynı coğrafyada olduklarından dolayı toprağı da birbirine benzer ve böylece iki ilin toprağı da benzer mahsuller verir. Kütahya da, Afyonkarahisar da tarım alanında güçlü şehirlerdir.

Genel gelir kaynağına bakıldığında ise Kütahya'da mermercilik ve çinicilik daha yüksek gelir kaynağı oluşturan gurupken, Afyonkarahisar'da patates üretimi önemli bir yere sahiptir.

Kütahya ve Afyonkarahisar şehirleri arasında hiç mi fark yok? Elbette var. Örneğin Afyon nüfusu Kütahya nüfusundan daha fazladır. 

Ufak tefek farklılıkların dışında yapay zeka pek fazla yanılmış gibi görünmüyor. Kütahya ve Afyonkarahisar ikiz şehirlerdir diyebiliriz. Siz olsanız Kütahya’yı Türkiye’deki hangi şehir ile eşleştirip ikiz şehir derdiniz?

Kaynak: Haber Merkezi