Nefer, armasına sevdalandıkları ve sevdası uğruna nice çileler çekerek deplasman yollarına düştükleri takımlarını her zaman ve her yerde desteklemenin bir taraftarın en asli görevi olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda kendilerine de bazı şehirlerde uygulanan yasaklara nasıl tepki gösterdilerse, buna da tribün çocukları olarak karşı olduklarını ifade etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Eskişehirspor’umuz gibi direnen bir camia olan Türk futbolunun önemli değeri Bursaspor'un şehrimizde oynanacak olan maçta seyirci yasağı olması farklı renklerin ortak davasını yaşayan bizler için üzücüdür. Armasına sevdalandığımız ve sevdası uğruna nice çile çekerek deplasman yollarına düştüğümüz Armamızı her zaman ve her yerde desteklemek bir taraftarın en asli görevidir. Geçtiğimiz yıllarda bizlere de bazı şehirlerde yapılan yasaklara nasıl tepki gösterdiysek buna da tribün çocukları olarak karşıyız. Bursaspor taraftarı da bizim taraftarımız gibi her geçen gün bu bozuk düzene inat daha da fazla direnmeye devam ediyor. Bu sene yakaladıkları hava ve verdikleri mücadeleyle takdiri hak ediyorlar. En son 2019 yılında iki köklü camia karşı karşıya gelmişti ve çok dostane bir ortamda maç öncesinde birbirini ağırlamış maç sonunda birbirini uğurlamıştır. Hafta sonu şehrimize gelmelerini ve özlem gidermeyi dilerdik. 

Ancak bu yasak kararını alan büyüklerimizi suçlamıyoruz. Şu an Osmangazi Üniversitesi içindeki stadın çok küçük ve şehrimize okumaya gelen on binlerce öğrencinin içinde yer aldığı ve daha önemlisi içinde bulunduğu Tıp Fakültesi hastanesinde yatan hastaların sağlığı düşünülüp bu yasağın verildiğini düşünüyoruz aksi takdirde Bursaspor'un verdiği mücadeleye saygımız olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bursa ve Eskişehir halkı birbirine düşmanlık beslemeyen aksine sempati duyan iki çok büyük camiayız. 

Yunus Emre gibi bir değeri bağrında bulunduran sevgi, hoşgörü ve tevazu şehri olan Eskişehir’imizin misafirperverliğini Anadolu Yıldızı payesini alan tek şehir olarak bizlerin bu unvanı boşuna almadığını tekrardan göstermek isterdik. Bursaspor'a umarız ki en kısa sürede layık olduğu süper lige çıkar. Şehrimiz temsilcisi Anadolu Üniversitesi futbol takımına da başarılar dileriz. Futbolun birleştirici gücünü artıracak adımların atılmasının her zaman destekçisi olacağız” 

Muhabir: Fatih Arduç