Nabi Avcı Eskişehir siyasetinin en önemli isimlerinden biri.

Dile kolay tam 12 yıl süresince Eskişehir milletvekili olarak görev yaptı.

14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde ise yeniden aday gösterilmedi ve liste başındaki yerini hemşehrisi Fatih Dönmez’e bıraktı.

                                                       ***

Avcı’nın şu anda siyasette aktif bir görevi yok. Ne var ki son zamanlarda Eskişehir’de fazlasıyla mesai harcadığına tanık oluyoruz.

Son olarak ise İnönü’deki Havacılık Festivali’ne katılan Avcı, burada bir de konuşma yaptı.

Şüphe yok ki; Avcı’nın, aktif siyasette olmamasına rağmen, son zamanlarda çeşitli vesilelerle Eskişehir’de boy göstermesi fazlasıyla dikkat çekiyor.

Ne var bunda diyenler olabilir. Bu suretle; alışılagelmişin dışında bir durum olduğunu belirtmemiz gerekir.

Bilindiği üzere; Avcı milletvekili olarak görev yaptığı dönemlerde de şehre pek fazla gelip gitmediği yönünde eleştiriler alıyordu. Dahası kendisi de bu eleştirileri bir anlamda kabul ederek; ‘beni Hamamyolu’nda göremezsiniz, beni görmek için eserlerime bakmanız yeterli’ yanıtını veriyordu.

                                                  ***

Hal böyle olunca şimdilerde hemen herkesin aklında aynı soru: ‘Bu sözleri sarf eden Avcı’nın, şimdilerde Eskişehir mesaisinin sebebi ne olabilir?’

Kimileri bu durumu; Avcı’nın önümüzdeki yerel seçimler için, kendisine yakın bazı siyasetçilere verdiği bir destek olarak yorumluyor.

Kimileri ise; Avcı’nın, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına göz kırptığını öne sürüyor. Bu konuda Külliye ile yakın ilişkilerini kullanabileceği, iyi diyalog içerisinde olduğu hemşehrisi ve AK Parti’nin Eskişehir’deki liste başı milletvekili Fatih Dönmez’in de kendisini destekleyebileceği söyleniyor.

                                                      ***

Açıkçası efendim…

İlk tezi savunanlar haklı çıkabilir velakin diğeri oldukça zor.

Daha açık bir ifadeyle Avcı’nın bu noktadaki düşüncesini tam olarak bilmiyor olsak da Büyükşehir’e aday gösterilme ihtimali yok denecek kadar az.

Sebeplerine gelirsek:

·        Sayın Avcı, görev yaptığı dönemde sahaya yeterince inmedi ve vatandaşlarla yeterince kaynaşamadı.

·        AK Parti’nin, yeni dönemde yeni isimlerle devam etmek istediği herkes tarafından biliniyor ki buna son seçimlerdeki milletvekili aday listesinde de fazlasıyla şahit olduk.

·        Hem liste başı milletvekili Bilecik’li olacak, hem de Büyükşehir adayınız. Eskişehirliler tarafından bu durumun tepkiyle karşılanacağı bir gerçek.

·        Ve son olarak efendim; Milletvekili Ayşen Gürcan realitesini göz ardı etmemek gerek.

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Bırakmayı öğren. Mutluluğun anahtarı budur.

-        Buddha