Mersin, iklim olarak her zaman ılıman bir hava sunar. Tarımsal anlamda ise Antalya ile birçok benzerlik taşır, özellikle narenciye üretiminde verimli bir bölgedir.

Hava sıcaklığı yaz aylarında Adana'nın meşhur sıcaklığına benzerken, kış aylarında yağmurlu ve ılık hava ile yüzleri güldürür. Eğer Mersin'de yaşamak için bir sebep arıyorsanız, Akdeniz havasının çekiciliği bu konuda size yardımcı olabilir.

Güvenlikle ilgili düşüncelerinizde, yüksek suç oranları ile bilinen Antalya'nın yakınlığından dolayı tedirgin olabilirsiniz. Ancak Mersin, nüfusunun çoğunluğunu yerli vatandaşların oluşturduğu bir yer olduğu için son derece güvenlidir. Aynı zamanda Antalya gibi yüksek oranda şehir dışı ve yurt dışı ziyaretçi trafiği de bulunmaz.

Mersin'i ziyaret ettiğinizde ya da yaşadığınızda ulaşım konusunda yardıma ihtiyacınız olduğu hallerde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin size detaylı bir şekilde yardımcı olabilecek sistemleri bulunmaktadır. Hangi otobüs ile nereye gideceğinizi, hangi duraklarda inip bindiğinizde hangi hedefe daha hızlı varacağınızı öğrenebilmek için https://ulasim.mersin.bel.tr/nasilgiderim/ adresini kullanabilirsiniz.

Gezelim, görelim dedik. Ancak bir şehrin en güzel yanlarından biri de lezzetleridir. Mersin, Akdeniz tarzı yemekleri ile bilinirken, Türkiye geneline yayılan bir mutfağı da mevcuttur. Hepimizin zevkle yediği tantuni aslında Mersin kökenlidir ve ülke genelinde merakla tüketilmektedir. Mersin’in bir diğer meşhur lezzeti ise Kerebiç’tir. Kerebiç’i Mersin dışında bulmak pek kolay olmaz. Genellikle, Mersin bir başka yerden ziyaretçi gelen birisi için Kerebiç almak bir adet haline gelmiştir.

Mersin’in 13 ilçesi bulunurken, nüfusu ve yüzölçümü olarak en büyük ilçesi olan Tarsus’un il olma tartışmaları da gündemdedir. Tarsus, adeta Mersin’in kalbidir. Birçok tarihi yapı ve efsane Tarsus ile anılır. Mısır'dan Tarkondemos'un hüküm sürdüğü Tarsuda, yerel halk arasında kırmızı ev olarak bilinen gizemli yapı sizleri bekliyor. Tarsus, bu gibi gizemli ve sıradışı öyküleri ve yerleriyle meraklılarına büyülü bir atmosfer sunar.

Tarsus’ta bazı yerlerde türk kahvesi siparişi verdiğinizde, kahvenin fincan yerine çay bardağı ile geldiğine şahit olabilirsiniz. Bu, Tarsus’a özgü bir kahve içme geleneğidir ve adı da Tarsusi'dir. Bu gelenek, Osmanlı zamanlarından kalmadır. Kahve çekirdeği bulmak zor olsa da Tarsus'ta bolca bulunmuş ve zenginlik göstergesi olarak misafirlere ikram edilmiştir. Ayrıca “Tarz-ı Hususi” kelimesinin bileşiminden de gelmektedir ki, buradan da anlaşılacağı gibi, gelen misafire özel olarak hazırlanmış anlamına gelir.

Sonuç olarak, Mersin; acısıyla, tatlısıyla, deniziyle, iklimiyle ve elbette ki zengin mutfağıyla son derece keyifli bir şehir. Ege veya Marmara bölgesinde yaşıyorsanız Mersin'e gitmek zor gibi gelebilir, ancak Mersin’i dünya gözüyle görmek ve yaşamak, tatil listenizde kesinlikle yer almalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi