Limon, sağlığa çok faydalı özellikleri ve kış aylarında özellikle hastalıklara karşı koruyucu etkileriyle tanınır. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yetiştirilir ve sağlık anahtarıdır. Limonun, antioksidan nitelikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden koruduğunu ve ayrıca sindirim sistemini desteklediğini unutmayın.

Limonun faydaları pratikte sayılamayacak kadar çoktur. Bu yüzden düzenli ve aktif tüketimi uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Aşağıda vereceğimiz bilgiler sayesinde limonlarınızı aylarca şekil bozmadan ve küflenmeden saklayabileceksiniz.

Limon nasıl saklanır?

İlk olarak limonlar güzelce yıkanır ve kurutulur. Daha sonra limonlar bütün olarak dondurulur. Dondurulmuş limonlar daha sonra ikiye bölünür ve suyu sıkılır. Bölünen limonların suyundan elde edilen limon suyu buz kabına eşit miktarda dağıtılır ve limon buzu olarak dondurucuya kaldırılırsa, bu sayede limonlarınızı daha fazla zaman süresince saklayabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç duyduğunuz her an kolaylıkla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer limonları dilimler halinde saklamak istiyorsanız, dilimleri streç filmle kaplayarak buzluğa kaldırmak da oldukça pratiktir. Bir başka yöntem ise yağlı kâğıda sarmak ve bir kavanozun içerisine yerleştirmektir. Ancak limon suyuna ihtiyaç duyuyorsanız, yağlı kâğıda sarma yöntemi pek tavsiye edilmez.

Limon suyu uzun süre nasıl saklanır?

Limonlarınızı uzun süre taze tutmanın birkaç pratik yolu vardır. Bunlardan en bilineni ise limonların suyunu sıktıktan sonra bu suyu buz küpü kalıplarına yerleştirip dondurucuya koymaktır. Böylece, her zaman taze limon suyuna sahip olabilir, bunu içeceklerinize ya da yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Ancak, bu yöntemin bir kısıtlaması vardır; saklama süresi yalnızca 15 gündür. Bu nedenle, limon sularınızı bu süre içinde tüketmelisiniz. 

Bir diğer yöntem de limon suyunu sıktıktan sonra hava ile temasını kesmek için cam bir kavanoza veya şişeye doldurup buzdolabında saklamaktır. Bu yöntem ile limon suyunuzu bir ay boyunca taze tutabilirsiniz. Ancak plastik bir kavanoz veya şişe kullanılmamalıdır ki, plastikler limon suyu ile etkileşime girebilir ve tat bozukluğuna yol açabilir. Tüm bunları uygulayarak, limonları hem israf etmeden hem de her zaman taze halde muhafaza edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi