Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Ertan Koşarsoy Şehir Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette dikkat çeken çok önemli açıklamalarda bulunan Koşarsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in olası adaylığı, Eskişehir’in belli başlı sorunları ve yerel seçimlerde CHP’yi zorlayacak adaylara kadar pek çok konuya dair düşüncelerini paylaştı. 

“Hatipoğlu’na kimse ağzını açmadı”

Son dönemde İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Başkan Büyükerşen arasındaki gerilime dair de konuşan Koşarsoy, “Beraberlik olmadığı sürece uzlaşı olmadığı sürece hiçbir şey olmuyor. Tabi Yılmaz Büyükerşen önderliğinde. Hoca olmalı. Nebi Hatipoğlu’nun televizyonda Hoca’ya karşı kullandığı laf çok ağır. Ama hiç kimse de çıkıp ne üç tane milletvekilimiz ne belediye meclis üyeleri ne siyasi partiler ağzını açmadı. Ben olsam şunu derdim. ‘Tüp’ benzetmesi yanlış bir benzetme. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen bu şehrin oksijen tüpüdür. Hoca kurumsal bir kimliktir. Hoca bir okul keşke 40 yıl önce yanına gelmiş olsaydım. Hocanın beyin fonksiyonları çok çok iyi. Bir arkadaşımız da çıksa bir şeyler söylese bitecek. Kim ne derse desin Hoca’nın iyi yönü kötü yönü. Hoca bir hayat verdi. Hocamın da burada bir takım stratejik hataları oldu. Cumhuriyet Halk Partisi adına, şehir adına Hoca’ya ihtiyaç var. Takdir kendisinindir” dedi. 

“Bütünleşme yerine ayrışma ters”

“Bir kere vizyon sahibi olacak. Bu şehri yönetebilecek. Ben şehir milliyetçisi bir adamım. Bizim şehrimiz butik bir şehir. Butikliğinin çok büyük faydalarını görüyoruz. Kontrol her şeyden daha kolay. Hocamızla uzun yıllar birlikte çalıştık. Hoca sanayiyi bir tarafa yığdı. Uydu fotoğraflarına baktığımızda şehrin bütün nüfusu sabahtan akşama Organize’ye gidiyor. Daha sonra tekrar buraya dönüyor. Şehirde çift taraflı bir sanayi olmalı, çift taraflı bir mezarlık olmalı. Bugün bir defin işleminde şehir bir tarafa yığılıyor. Hocam bunları yaptı, çok hizmet verdi. Biraz da bu hizmet heyecan işidir. Bundan sonrası için de Hoca’nın önderliğinde Hocam var derse yine girecektir. Vizyoner sahibi insanlar konuşuluyor. AKP’de de konuşuluyor CHP’de de”

“Kazım Abi örgütçüdür”

“Biz geziyoruz. Nabız tutuyoruz. Odunpazarı’ndan ziyade bir de neler oluyor diye bakıyorsun. İç açıcı bir durum yok. Değişim olmalı. Ama köklü bir değişim olmalı. Her yerde olmalı. Örneğin İl Kongresi çok iyi geçti. Ne oldu? İnsanlar tabanda da değişim istedi. Odunpazarı’nda Kazım Abinin ciddi bir örgütçülüğü var. Kazım Abi iyi bir politikacı. Kuralına göre oynuyor. Partiyle içi içe. Ama partili Kazım Abiye rağmen doğruyu gördü ve burada değişim istedi. Bu Kazım Abinin başarısızlığı değil. Partili tabanda bir değişim istiyor. Dayatma istemiyor. Figen Hanımı Kazım Abi getirdi, Hoca diyor ki Sevgi Akmen’i çıkartalım bölünmesin. Kazım Abi de ekibini topluyor ve ‘yoldan dönüşümüz yok’ diyor. Figen Kahya ile seçime girdi bana göre iyi bir aday değildi. Ahmet Abinin, Talat Yalaz’ın çıkardığı liste bölündü. Kazım Abinin çıkardığı liste bölündü. Kurultayda hangi delegenin ne oy kullanacağı belli değil. Sözün özü herkes değişim istiyor ama bana göre olmaz. Toplumdan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir enerji yok. Değişeceğini hiç zannetmiyorum.”

“Adaya karşı çıkılmamalı”

“Siyasette ortalıkta adam yok. Bir kere ahlaklı olacaksın. Düzgün olacaksın ve projen olacak. Biz erken çıktık. Peşimize insanlar takılsın. Başka adaylar da çıksın çıkacaktır da. CHP adına bir dinamizm gelsin. İddialı giriyorsunuz sonuçta iki kişinin dudağı arasında. Hoca ve Genel Merkezin dudağı arasında. Odunpazarı’nda aday adaylığıyla yola çıktık. 3 arkadaş çıktık. İlker Özokcu, Ayhan Kavas. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir uzlaşı politikasını oturtmamız lazım. Çünkü CHP denildiğinde kavga, dövüş kızılca kıyamet. Biz beraber kol kola gezerek bu partide birliği ve beraberliği oturmamız lazım. Geçen dönem Kazım Bey aday olduğunda karşı çıkan arkadaşlarımızda oldu. Bu olmamalı. Bu tüm siyasi partilerde var. Benim kafa yapım buna müsaade etmiyor. Daha hoşgörülü daha bilinçli sevecen bu şehri yönetmemiz lazım. Bunun için yola çıktık.”

“CHP’yi zorlayacak isimler belli”

“Zor bir süreçteyiz. Eskişehir’deki yerel seçimler zor seçimler. Herkesin gördüğü gibi kolay görmüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi için de Cumhuriyet Halk Partisi için de zor bir seçim. Büyük bir olasılıkla herkesin ekonomik bir sıkıntısı var. Tayyip Bey Ocak ayında sürpriz yaparak yine bir şeyler dağıtabilir son muslukları açabilir. Mart’tan sonra ne olur kimse bilmez. Adaylar çok önemli. Adayların projeleri çok önemlidir. Ben Eskişehir’in değişebileceğini zannetmiyorum. Çok farklı uç noktalar olursa değişebilir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çıkaracağı adaylar da çok önemli. Odunpazarı’nda Burhan Bey, Tepebaşı’nda Dündar Ünlü, Büyükşehir’de ise Celalettin Kesikbaş gibi isimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni zorlar. Bu şehirde projesi olan, ekonomik başarısı ve başarı hikayesi olan gelir. İnsanların projeyle gelmesi gerekmektedir. Güdülen insan, hiçbir zaman insan güdemez. İşin içinde olacak. Gelecek adam bütçeyi, parayı, işletmeyi ve verimliliği bilecek. 

Türkiye Cumhuriyeti’nde Siyasi Partiler Kanunu değişmeli. Kim faydalı? Biz hizmet için çıktık. Kurultayda ne olur bilemem. Şu anda onlarca insanın çıkması lazımdı. Çıksın ki bir hareket gelsin Şehir’e. Yoksa ölü toprağı kalır. Bu parti adaysız mı kalacak. Bir dinamizm gelsin. Kurultay beni bağlayan bir şey değil. Kemal Bey de gelse takdir kendilerinin Özgür Bey de gelse düşüncelerimi söyledim. Partinin dinamikleri harekete geçmeli. Masa başında oturarak politika olmuyor. Gezerseniz, halkın içine girerseniz partinin hakkında neler konuşuluyor görürsünüz. Kapı kapı gezerek derdimizi anlatıyoruz. Bizi gören birileri bir yerlere talipse onlar da çıksın. Herkes Kurultay’a endekslenmiş”

Şehir Gazetesi'ni ziyaret eden Ertan Koşarsoy, Cumhuriyetin 100'üncü yılı anısına Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Habertime Medya Grup Başkanı Murat Keskin'e Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: Haber Merkezi