Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan kuru fasulye, ne yazık ki gaz ve şişkinlik etkileri nedeniyle çekindiğimiz bir yemek haline gelebiliyor. Ancak, bu durumu tamamen engellemek için farklı teknikler mevcut.
Kuru fasulye nasıl gaz yapmaz?
Pişirirken fasulyeye eklenen bir tutam karbonat, yemeğin gaz yapma problemine son veriyor. Fasulyeyi pişirmeden önce suya 1 çay kaşığı kimyon eklemek de gaz oluşumunu engelliyor. Eşit miktarda eklediğiniz kekik de gaz oluşumunu önleme potansiyeli taşıyor.
Bir sonraki adımda size kuru fasulye pişirirken uygulamanız gereken bir önerimiz var. İşte uygulayabileceğiniz tarif.
Kuru fasulye tarifi
- 1 kase kuru fasulye
- 500 gram kuşbaşı
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 sivri biber
- 1 kırmızı biber
- 1 büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- İsteğe göre baharat
- Tuz
Kuru fasulye nasıl yapılır?
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi sabah tencereye alıp bol suda yıkayın ve haşlamaya başlayın. Kuşbaşı eti başka bir tencereye alıp haşlamaya başlayın. Her ikisi de haşlandığında etin ve soğanın kavrulacağı başka bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve soğanları kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra etleri tencereye ekleyin. Biberleri ekleyin ve salça ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulye ve domates eklenerek baharat ve tuz ekleyin. Eti haşladığınız suyu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Yemeğiniz piştikten sonra, dilediğiniz şekilde bir tabak üzerinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!