Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yıldızları, yıllar geçse de bir türlü barışmadı.

İkilinin, Büyükerşen’den sonraki süreç için Büyükşehir adaylığı konusunda rekabet halinde olmaları, bu durumun başlıca sebebi olarak görülüyordu.

Derken; 31 Mart yerel seçimlerinde Ayşe Ünlüce’nin Büyükşehir’e aday yapılmasıyla birlikte, Kurt ve Ataç arasındaki gerilimin sonlandığı düşünülmeye başlandı.

Seçim kampanyası boyunca birlikte uyum içerisinde çalışmaları, ‘yorgan gitti kavga bitti’ şeklinde yorumlandı.

                                                              ***

Ne var ki erken konuşmanın doğru olmadığı çok geçmeden anlaşıldı.

Neden derseniz; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bayramın son günü ortalığı yeniden alevlendirecek bir açıklamada bulundu.

Başkan Kurt, Tepebaşı Belediyesi’nde gerçekleşen işçi çıkarmaları sonrası ‘Odunpazarı Belediyesi’nde işçi çıkarma olacak mı’ sorusuna, “Odunpazarı Belediyesi’nde şu anda herhangi bir işçi çıkarma söz konusu değil” dedi.

Aslında Kazım Kurt gibi usta bir siyasetçi, bu soruyu spekülasyona sebep olmayacak bir şekilde rahatlıkla yanıtlayabilirdi.

Ne var ki bunu yapmak yerine, Başkan Ataç’ı kamuoyunda zor durumda bırakacak bir açıklamaya yer verdi.

Ne diyelim?

En nihayetinde; ‘yorgan gitmiş ama kavga yine de bitmemiş’ diyelim.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

K U R T A T A Ç

CANDEMİR’İN TEPKİSİ…

MHP Eskişehir il Başkanı İsmail Candemir, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin gerçekleşecek ilk davaya dikkat çekerek, “Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak son bir buçuk yıldır işlenen bir cinayetten dolayı, çok büyük bir töhmet altında bırakılmak isteniyoruz. İnşallah 1 Temmuz’da başlayacak mahkeme ile birlikte Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak bize bu suçlamalarda bulunan herkesle tek tek hesaplaşacağız” dedi.

Evet efendim; MHP’li Başkan Candemir’in açıklaması bu şekilde.

                                                           ***

Peki Candemir bu tepkisinde haklı mı?

Haklı olduğu taraf; yarım asırdan fazla bir süredir ülke adına önemli hizmetleri olan bir siyasi parti hakkında, birileri tarafından bilgi dezenformasyonu ile yargısız infaz yapılması.

                                                            ***

Gelelim Candemir’in haksız olduğu konuya.

10 Ekim 2023 tarihinde, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergeye MHP red oyu kullanmıştı.

MHP’nin, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş konusundaki ortaya koymuş olduğu bu yaklaşım kamuoyunda hem şaşkınlık yaratmış hem de fazlasıyla yadırganmıştı.

Sözün kısası efendim; MHP ilgili önergeye evet deseydi ve olayın araştırılmasının önünü açsaydı, bugün tepki gösterdiği ithamların pek çoğuyla karşılaşmayacaktı.

Nihayetinde; Başkan Candemir, konuya bir de bu açıdan bakmalı…

Yorum sizlerin…

C A N D E M İ R A T E Ş

GÜNÜN SÖZÜ:

"Tek bir kötü hamle kırk iyi hamleyi boşa çıkarır."
- Horowitz