Fiyatlar el yakıyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla vatandaşların bayram alışverişi telaşı da başladı. En uygun yerlerde dahi fiyatların el yaktığını belirten vatandaşlar, kuruyemiş, şeker gibi ürünlerin fiyatlarından dolayı yanına dahi yaklaşamamaktan şikayetçi. 

Bakıp eve dönüyorlar

Alım gücü giderek düşen emekliler bayram alışverişlerinde zorlanıyor. Çocuk ve torunlarına hediye almak isteyen ancak maaşlarının buna imkan vermediğini kaydeden emekliler, bu bayramda da hesap yapmak ve pek çok şeyi alamadan eve dönmek zorunda kalıyor.

Emekli torunlarına hediye alamıyor

Temel gıda ürünlerine gelen zamlar nedeniyle kahvaltılık alırken dahi zorlandıklarını ifade eden emekli vatandaşlar, torunlarına bir çorap bir gömlek dahi alamadıkladıklarını ifade ediyorlar. Emekliler şehir dışına çıkıp tatil yapmayı ise hayal bile edemediklerini ifade ettiler

Ya şehir dışında olanlar…

Şehir dışında çocukları ve torunları olan emekliler ise yol ücetlerinden dert yanıyor. Şehir dışına çıkmak için emekli maaşının kesinlikle yetmeyeceğini ifade eden emekli vatandaşlar, “Şehir dışına çıktık diyelim, yol parası, eli boş gidilmez, hediye derken döndüğümüzde aç kalırız” diyerek yaşadıkları mevcut durumu özetlediler. 

Muhabir: Beste Temel