Geçmişte Konya ve Sivas arasında bir rekabet alanına dönüşen etli ekmek tartışmasına yeni bir şehri dahil oldu. Sosyal medyada paylaşılan videolarla bu özel lezzetin Mardinli olduğunu dile getiren kullanıcılar, Sivas'tan hızlı bir yanıt aldılar. Hem Sivaslı etli ekmek ustaları hem de dışarıdan gelen ziyaretçiler, etli ekmek lezzetini Sivas lezzeti olarak tanımladılar.

“Etli ekmek Sivas'ın markası”

Sivas'ta yaşayan ve 30 yıldır restoran işletmeciliği yapan Ali Kara, Sivas'a has etli ekmeğin özelliklerini vurgulayarak, "Sivas'ta yetiştirilen düvelerin yağlık kaburgasından elde ettiğimiz etimiz; etli ekmeğimizin merkezinde yer alır. Sivas etli ekmeğinin en önemli özelliği, içerisinde çok sayıda malzeme bulunmamasıdır. Bu, Selçuklu döneminden kalan kültürel bir mirasımızdır. Sivas etli ekmeği, şehrimizin bir markasıdır. Konya ve Mardin gibi diğer illerimize rağmen, Sivas'ta yüzlerce yıldır süregelen bir kültürdür. Yaklaşık 30 yıldır bu işi yaptığımızı, ilk ustalarımızın bize 1945'li yıllardan bu yana etli ekmeğin olduğunu söyleyerek aktardılar. Sivas için, tıpkı Kangal köpeği ne kadar özelse, etli ekmek de o derece tescilli ve Sivas'ta kök salmış bir kültürel öğemizdir” şeklinde iddialı açıklamalarda bulundu.

“Etli ekmek Sivas'ta yenir”

Sivas'a farklı illerden gelen ziyaretçiler, etli ekmeğin Sivas'a ait bir lezzet olduğuna vurgu yaparak, "İş nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanını gezdim. Ancak etli ekmek denilince aklıma ilk gelen yer Sivas oluyor. Konya ve Mardin'de aynı lezzeti tutturamazsınız. Evim İzmir'de ancak etli ekmek lezzeti için Sivas'a gelirim. Buranın lezzetini ne Konya ne de Mardin taklit edebilir." şeklinde fikirlerini ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı