Adana'nın Kozan ilçesindeki limon bahçeleri, mayer, enter donat ve kült diken gibi çeşitlerle toplamda 28 bin dönüm arazide bulunuyor ve yılda ortalama 25 bin ton limon ihraç ediliyor.

Özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, Kozan'dan gelen limon ve narenciye ürünlerine büyük bir talep gösteriyor. Ayrıca Polonya, Rusya, Ukrayna ve Irak gibi ülkeler de bu talep sırasında yer alıyor.

Kozan Limon'un bu yoğun talebi, ilçede istihdam oluşturma fırsatı yaratıyor. Narenciye işçi çavuşu Meryem Toraman, "Fabrikada yaklaşık 70-80 kişi çalışıyoruz. Limona talep yoğun olduğu için çok memnunuz. Limonumuz hem lezzetli hem de dayanıklı" dedi.

Bahattin Can Delibaş, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine Kozan'dan limon ihracatı yaptıklarını belirtti.

Delibaş, "Bu yıl güzel bir talep var, ve daha da artacağını düşünüyoruz. Özellikle Almanya'da havalar soğudukça talep artıyor. Şu anda dünya genelinde sıcak hava etkili olduğu için limon, soğuk hava koşullarında daha fazla talep görüyor. Almanya'ya limon ve diğer narenciye ürünleri olarak 2 bin 500 ton ihraç ediyoruz ve diğer fabrikalarda da büyük bir talep söz konusu. Toplamda yaklaşık 60 bin tonluk bir ihracat gerçekleştiriyoruz. Kozan Limonun dayanıklılığı, lezzeti ve yoğun araması büyük bir talep oluşturuyor. Bu ihracat, bölgedeki bahçelerin gelişmesine ve istihdama önemli katkılar sağlıyor, Kozan'ın kalkınmasına büyük destek oluyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi