Yenikent Mahallesi Planet Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen genel kurula Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik, Yenikent Kooperatif Başkanı Hüseyin Ceyhan ve Yenikent Mahalle sakinleri katıldı. Yenikent Mahalle Meclisi Başkanı Semih Baraş açılışı yaparak divan kurulu için önerilerde bulundu ve ayrıca mahalle meclisi faaliyet raporunu sundu.

Divan başkanlığına seçilen Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, "Yenikent mahalle meclisimiz uzun yıllardır kolektif çalışma ilkesiyle birçok faaliyeti ve sorunları mahalle meclisi, kooperatif, muhtarlık ve dernek iş birliğiyle tespit ederek faaliyetlerini sürdürüyor. Mahalle meclislerimiz sadece sorunu gören ve şikâyet eden değil, aynı zamanda sorunun çözümünü birlikte arayan, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere yerel yönetimlere ileten ve takibini yapan bir mekanizma haline getirmek istiyoruz. Yenikent mahalle meclisinde bu çalışma ilkesinin örneklerini görüyoruz. Mahalle meclislerini demokrasinin, katılımcılığın ilk aşamalarından biri olarak çok önemsiyoruz. Mahalle meclisi ve kent konseyi çalışmalarına destek veren muhtarımıza, kooperatifimize, derneklerimize ve Yenikent'te yaşayan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuşmasında şunları söyledi;

"Türkiye'de mahalle meclislerini ilk oluşturan, kuran ve destekleyenlerden biriyim. Bu mahallelerde demokrasi, barış ve kardeşliğin sağlanması için çok önemli bir katkı sağlıyorlar. Odunpazarı Kent Konseyi bünyesinde şu anda 21 mahalle meclisi bulunuyor ve bu sayı artırılmalı. Mahalle meclisleri olarak yönetime katkı sunalım, birlikte tartışalım ve birlikte karar verelim. Yenikent Kültür Merkezi'nin inşaatı devam ederken muhtarlık, kooperatif ve mahalle meclisi ile birlikte planlandı, ismini birlikte kararlaştırdık. Bu tür dayanışmaları önemsiyoruz."

Mahalle meclisi yürütme kurulu seçimi ve katılımcıların konuşmalarıyla birlikte mahalle meclisi genel kurulu sona erdi.

Kaynak: Beste Temel