Tepebaşı Belediyesi, Belde Evleri ve Deneyimli Kafelerde düzenlediği takı tasarım kurslarıyla kadınlara eğitim imkanı sunuyor. Eskişehirli kadınlar ise ilgiyle bu kurslara katılıyor. Kurslarda farklı teknikler kullanarak kolye, yüzük, bileklik ve küpe gibi takılar yapıyorlar. Bu sayede hem sosyalleşiyorlar hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Eskişehir’de düzenlenen kurslara katılan kadınlar, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve ekibine düzenledikleri kurslar için teşekkürlerini iletiyorlar. Kurslar sayesinde kendilerini geliştirdiklerini ve bilmedikleri figürleri öğrendiklerini belirtiyorlar. Katılımcılardan başka biri de bu aktivitenin onlar için çok güzel olduğunu söylüyor.

Başka bir katılımcı ise kursların çok güzel ve rahatlatıcı bir ortam sunduğunu söylüyor. Her şeyi öğrendiklerini ve kendilerini geliştirdiklerini belirterek, kursların onlar için bir sosyal aktivite olduğunu vurguluyor. Kursiyer, evde duran kadınların gelip zamanlarını değerlendirmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Diğer bir katılımcı ise kurslarda her türlü takıyı yapabildiklerini söylüyor. Bileklikler ve nazar boncukları gibi çeşitli takıları ürettiklerini belirten kursiyer, bu proje ile hem stres attıklarını hem de zevkli bir şekilde vakit geçirdiklerini dile getiriyor.

Kaynak: Beste Temel