Türkiye'nin 14’üncü en kalabalık ili olan Kayseri, 16 farklı ilçeyi bünyesinde barındırıyor. Bunlar arasında Melikgazi, Bünyan, Akkışla, Develi, Hacılar, Kocasinan, İncesu ve Pınarbaşı öne çıkıyor. Şehri özel kılan mekanları arasında göz alıcı Erciyes Dağı ve tarihi boyunca ev sahipliği yaptığı birçok medeniyetleri de unutmamak gerek.

Cumhuriyet Dönemi'nde Anayasa tarafından il unvanını elde eden Kayseri, 1988 yılında büyükşehir olarak ilan edildi. Bu dönemden itibaren, sanayi, ticaret ve eğitimde önemli ilerlemeler gösterdi ve özel sektör, ekonominin büyümesinde önemli bir rol oynamaya başladı.

Kayseri'nin tarım ve hayvancılık sektörü, şehrin ekonomisine büyük oranda katkıda bulunuyor. Toplumun yaklaşık yüzde 25'i tarım ile uğraşırken, kırmızı et üretimi için de ön plana çıkan büyük ve küçük baş hayvancılık da yaygın. Ayrıca, Kayseri'nin pastırma ve sucuk üretimi Türkiye'nin bir numarasıdır.

Bütün bu renklilik ve çeşitlilik arasında, Kayseri'nin sakinleri dışında şehirde en fazla ikamet eden grupların nereden geldiği merak konusu oldu. Cevap ise oldukça yakın, komşu il Sivas! İstatistiklere göre, Kayseri'de ikinci büyük nüfus Sivaslı vatandaşlara ait.

Bunun yanında, Kayseri dışında en fazla Kayserilinin yaşadığı yerler ise Kırşehir ve Nevşehir olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi