Çatal, kaşık ve bıçaklarınızın parlaklığını geri kazanmanın birçok yolu var. Ancak size vereceğimiz yöntem diğerlerinden çok etkili. Basit karışımlarla gerçekten muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz. Sadece zeytinyağına iki malzeme ekleyerek evinizdeki tüm çatal, kaşık ve bıçakları lekesiz hale getirebilir ve parlatabilirsiniz.

Eğer siz de doğal bir parlatıcı tercih edenlerdenseniz tam da sizinle paylaşacağımız bu tarife ihtiyacınız var. Bu tarifi öğrendikten sonra mutfak aletlerinizi parlak ve temiz tutmak konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz.

Bir kâseye 1 kahve fincanı beyaz sirke, 1 kahve fincanı sabun ve bir kaşık zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Ardından 2 su bardağı su ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı bir püskürtme şişesine aktarın. Çatal, kaşık ve bıçaklarınıza bu karışımdan sıkın ve 15 dakika bekleyin. Sonrasında yıkayabilirsiniz. Göreceksiniz ki ne kir kalacak ne de matlık.

Ayrıca mutfak aletleriniz, tencereleriniz ve tavalarınızda oluşan inatçı lekeleri çıkarmak için limon suyunu kullanabileceğinizi de unutmayın. 

Büyük bir bardak alın ve içerisini yaklaşık üçte ikiye kadar su ile doldurun. Çatal, bıçak ve diğer mutfak aletlerinizi keskin kısımları suya gelecek şekilde bardağa yerleştirin. Yaklaşık 5-7 dakika bekletin ve ardından kaşık, çatal, bıçak takımlarınızı çıkarın. Daha sonra yumuşak bir bulaşık teli ile ovun ve sonrasında ılık su altında durulayın. Temiz bir kurulama bezini kullanarak kuruladığınızda pas lekelerinin tamamen kaybolduğunu göreceksiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi