Karabük, sahip olduğu zengin tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile Türkiye'nin ve Karadeniz’in önemli şehirlerinden biridir. İl, özellikle tarihi yapıları, sanayisi ve doğal güzellikleri ile öne çıkar. Bu kadar fırsatla dolu güzel şehir Karabük’te elbette farklı illerden yaşamaya gelen halk da mecvuttur. Bunların başında komşu şehir olan Bartın gelir. 

Karabük’te Karabüklülerden sonra en kalabalık ikinci nüfusu Bartınlılar oluşturur. Bunun en belirgin sebebi iki şehrin birbirlerine komşu şehirler olması ve sık ziyaret edilebilecek mesafede bulunmasıdır. İki şehir arasında kültürel, ekonomik ve ticari bağlar her geçen gün kuvvetlenirken Karabük’te en çok yaşayan nüfusun Bartınlılardan oluşmasına şaşırmamak lazım.

İklim ve ekonomik açıdan iki şehir de hemen hemen aynı olanaklara sahiptir fakat iki şehir arasındaki fark sosyolojik bir farktır. Bartınlıların Karabük’te yaşaması bu nedenle yadırganmamalıdır. Bu farklar arasında örneğin sosyal aktiviteler, alış veriş merkezlerinin çeşitliliği ve buna benzer ögeler Bartınlıların Karabük’te yaşamasının temel sebeplerini oluşturur. 

Peki sizin Karabük’te yaşayan tanıdıklarınız nereli?

Kaynak: Haber Merkezi