31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi İYİ Parti’de flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 81 ilde kendi adayları ile seçime girme kararı olan partinin, Odunpazarı Belediye Başkan adayı kısmen belli oldu. 

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı konusu ile ilgili olarak, “Benim adaylığım da söz konusu, ben de düşünüyorum. Daha önce vekil olmayacağımı söylemiştim ama asla belediye başkanı adayı olmayacağımı söylememiştim. Genel başkanımızla görüşeceğim ve bir haftaya kadar netleşecek. Genel merkezimizle görüştükten sonra il başkanlığından istifam söz konusu olacak” diye konuştu.

                                                           ***

Evet efendim; açıklama bu şekilde.

Yüksek ihtimalle; İYİ Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil olacak.

Bu durumun sürpriz olmayacağı da muhakkak.

Edizgil, il başkanı olduğu ilk günden beri bu niyetini gizlememişti. Gazetemizi ziyaretinde de bu isteğini açık yüreklilikle ifade etmişti.

Edizgil’e şimdiden hayırlı olsun diyelim.

                                                         ***

Şüphe yok ki; Odunpazarı, İYİ Parti’nin Eskişehir’de seçimlerde en fazla ağırlık vereceği ve beklentisinin en yüksek olduğu yer olacak.

Diğer belediyelerdeki yarış, Odunpazarı’nın yanında epey sembolik kalacak.

Bunun sebebi ise Edizgil’in kendisi.

Neden mi?

Edizgil, 2014 Yerel Seçimlerinde MHP’den Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olmuştu. Seçimi Başkan Kurt yüzde 40 oy ile kazanırken, AK Parti’nin adayı Nevzat Önder yüzde 34,7 ile ikinci, MHP’li  Edizgil ise yüzde 21,4 oy oranı ile üçüncü olmuştu.

Dolayısyla Edizgil’in 2014 seçimlerinden gelen bir saha tecrübesi var. Bununla birlikte il başkanı olduğu günden beri defacto da olsa Odunpazarı adayı gibi çalıştığını unutmamakta fayda var.

                                                                  ***

Peki; İYİ Parti’nin Büyükşehir ve Tepebaşı’nda belediye başkan adayları kimler olacak?

Tepebaşı’nda, Genel Seçimlerde İYİ Parti’den Eskişehir 3. sıra milletvekili adayı yapılan Melih Aydın’ın ismi ön plana çıkıyor.

Büyükşehir’de ise şu an ismi telaffuz edilen tek bir isim var o da Milletvekili Nebi Hatioğlu. Ne var ki; her ne kadar adaylık konusunda ismi konuşuluyorsa da ve hatta Büyükşehir konusunda meydan okumuş da olsa, Hatipoğlu’nun adaylığa cesaret etmesi çok zor.

Neden mi?

Seçim sonucunda kaybetmenin ötesinde hüsrana uğramak var.

Haddızatında; işin ucunda siyasi karizmayı çizdirmek de var.

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

iyi-partide-adaylar-kimler-murat-keskin

GÜNÜN SÖZÜ:

Sevdiğin şeylere sahip değilsen, sahip olduğun şeyleri seveceksin.

-        Fuzuli