Programda Nebi Hatipoğlu’nun “Çalışmaları AK Parti belediyeciliği olarak yapacağız. Bunlara hazır olacağız. Eskişehir’i hak ettiği yere getireceğiz” cümleleri AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı gibi konuşuyor olarak yorumlandı. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu “Yerel seçimlerde Eskişehir’den belediye başkan adayı olma ihtimaliniz var mı” sorusuna, “Eskişehir’den yerel seçimlerde belediye başkan adayı olma ihtimalim var. Tabii ki ben de isterim. Tabii ki karar bizim kendi aramızda belirli konuşmaları yaptıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızda” şeklinde yanıtladı. 

“Kılıçdaroğlu’na istemeye istemeye oy verdim”

Nebi Hatipoğlu “14 Mayıs seçimlerinde ve ikinci turda Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verdiniz mi” sorusuna, “Evet verdim. İstemeye istemeye verdim” yanıtını verdi. 

“Belediye başkan adayı olmak isterim”

“Yerel seçimlerde Eskişehir’den belediye başkan adayı olma ihtimaliniz var mı” sorununa cevap veren Hatipoğlu, “Eskişehir’den yerel seçimlerde belediye başkan adayı olma ihtimalim var. Tabii ki ben de isterim. Tabii ki karar bizim kendi aramızda belirli konuşmaları yaptıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızda. Ben tabii ki istiyorum çünkü ben memleketimde 25 yıldır hizmet görmeyen bir sanayiciyim. Sağ olsun belediye başkanımız Yılmaz hocamız, Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’i çok güzel bir marka yaptı. Yıllarca çalıştı. Ama tabii zaman yenilme diye bir durum var. Ben bu konuya daha fazla girmek istemiyorum ama Eskişehir 25 yıldır hükümetin kaynaklarını kullanamaz hale gelerek hükümet kaynaklarından en az faydalanan şehir oldu” diye konuştu. 

“Cumhurbaşkanımız Eskişehir’e hizmet etmek istiyor”

Hatipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gibi cümleler kuruyorsunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’ye geçiş yaparken bu isteğinizi ifade ettiniz mi’ sorusuna şu cevabı verdi;

“Sayın Cumhurbaşkanımla böyle bir şeyi konuşmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştuklarımız aramızda kalmasını tercih ediyorum ama şunu söyleyebilirim ki Sayın Cumhurbaşkanım Eskişehir’e hizmet etmek istiyor. Eskişehir’e yatırımlar yapmak istiyor, Eskişehir’i hak ettiği yere getirmek istiyor. Bunun için eğer AK Parti Belediyeciliği için bir fırsat doğarsa Sayın Cumhurbaşkanımız Eskişehir’e istediği her şeyi yapacaktır. En son seçimde 40- 50 bin civarı bir oy farkı vardı. Tabi o zaman bir ittifak vardı. Bu fark kapanabilir bir fark. Ben bugün itibariyle yapılan anketlerde bu farkın zaten kapandığını görüyorum”

Kaynak: Haber Merkezi