Yerel seçimlere geri sayımın başladığı bu günlerde, bazı isimler arasındaki yakınlaşma da gözlerden kaçmıyor.

Bunlardan en dikkat çekici olanı ise İYİ Parti’den istifa ederek AK Partiye geçen Nebi Hatipoğlu ile Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü arasında yaşanıyor.

Açıkçası Hatipoğlu, Güler ve Yüzügüllü arasındaki durum, yakınlaşmanın da ötesinde tam bir ittifak görüntüsü ortaya koyuyor.

Bir milletvekili, bir oda başkanı ve bir ilçe belediye başkanı…

Peki bu üç isim nasıl oldu da birden bire böylesi bir tablo içerisine girdiler?

                                                            ***

Hatipoğlu, Güler ve Yüzügüllü üçlüsünü aynı ittifakta buluşturacak çok önemli bir etken var.

İttifakın ortak paydası, AK Parti Eskişehir eski Milletvekili Harun Karacan.

Nasıl mı?

                                                        ***

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile Karacan yakın zamana kadar çok yakın iki dosttu. Karacan ETO Başkanıyken, Güler de ETO’nun meclis başkanıydı. Bir anlamda Karacan’ın sağ koluydu. Karacan 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için görevinden ayrılınca, yerine halefi Metin Güler geçti. Ne var ki kısa sürede aralarına kara kedi girdi. Karacan ve Güler o gün bugün konuşmuyor, görüşmüyorlar.

                                                        ***

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzgüllü’nün durumu da pek farklı değil. Yakın zamana kadar Karacan ile Yüzügüllü de çok yakın iki dosttu. Karacan ilgili dönemde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olmasının da verdiği güçle, yakın arkadaşı Yüzgüllü’nün Sivrihisar’a Belediye Başkan Adayı yapılmasını sağladı ve seçim sonunda Yüzügüllü koltuğun sahibi oldu. Ne var ki belediye başkanı olduktan kısa bir süre sonra, onun da Karacan’la dostluğu sona erdi. Dahası ikili arasında büyük bir husumet bile başladı ki bugün halen artarak devam etmekte…

Hatipoğlu’na gelirsek, ikilinin husumeti çok eskilere dayanıyor. Karacan ve Hatipoğlu, İlk gençlik yıllarından beri karşı karşıyalar. Belki yirmi yıla yakın bir süredir kavgalılar.

                                                                    ***

Sonuç olarak efendim;

Gerçek şu ki şimdilerde üçlü ittifak görüntüsü veren Hatipoğlu, Güler ve Yüzügüllü’nün asıl ortak paydası, Harun Karacan’la olan husumetleri…

Bir anlamda ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ felsefesi…

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Kendi planlarımızı yapıyorduk; ama kaderin de planları olduğunu unutmuştuk.

-        Dostoyevski