Kış mevsiminin gelmesi ve soğuk havaların etkisini göstermesiyle bir birlikte, balık tezgâhları da canlanmaya başladı. Özellikle hamsi mevsiminin başlaması ile evde hamsi pişirirken ortaya çıkan koku birçok kişinin şikayet konusudur. Size sunacağımız tarif ile hamsiyi hem kokusuz hem de daha lezzetli bir şekilde nasıl pişirebileceğinizi öğreneceksiniz. 

Artık hem balık keyfinizi sonuna kadar yaşayabilir hem de evinizi balık kokusuna maruz bırakmadan lezzetli yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz. 

Hamsi kokmadan nasıl pişirilir? 

Yarım kilo hamsi, tuz ile birlikte güzel bir şekilde karıştırıldıktan sonra mısır ununa batırılır. Hamsiler, yuvarlak bir düzenlemeye dikkat edilerek yağlı kâğıda yerleştirilir. Üzerlerine yağ gezdirildikten sonra, bir başka yağlı kâğıtla üzerleri kapatılır.

Yağlı kâğıt içerisine hamsiler yerleştirilip, bir tavada ısıtılan pişirme işlemine geçilir. Yağlı kâğıdın üzerine delikler açılarak balıkların pişme işlemine devam edilir. Bir yanı tamamen piştikten sonra diğer yanının pişebilmesi için ters çevrilir ve üzerine birkaç delik daha açılır. Tamamen pişen balıkları afiyetle yiyebilirsiniz.

Yağlı kâğıdın bu teknikle kullanılması, evde oluşabilecek balık kokusunu önler ve hamsinin altın sarısı gibi pişmesini sağlar. Bu sayede hem rahatsız edici kokulardan uzak kalınır hem de balık pişirme sonrası oluşan yağ ve un dolu temizlik sorunu çıkmaz.

Bu tarif, hamsi yerine başka balık türleri ile de kullanılabilir. Artık size ve evinize rahatsız edici kokular yayan bir balık yemeği yemek zorunda kalmayacaksınız.

Kaynak: Haber Merkezi