Tüm dünyayı kendine hayran bırakan zengin kültürel ve tarihi değerlere sahip ülkemiz, evlerinin ve mimari dokusunun özgünlüğü ile öne çıkıyor. Bir sosyal medya kullanıcısının merakını gidermek amacıyla bir yapay zeka şirketi tarafından başlatılan araştırma, Türkiye'nin evleriyle meşhur illerini belirledi. 

Yapılan bu yapay zeka çalışması, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan ve Tamzara Evleri olarak bilinen yapıları, Türkiye'nin en meşhur evleri listesine dahil etti.

Tamzara Evleri’nin yanı sıra Amasya'daki Yeşilırmak Evleri, Eskişehir'de bulunan Odunpazarı Evleri, Manisa'da yer alan Kula Evleri, Nevşehir'de bulunan Kapadokya Taş Evleri, Erzincan'da bulunan Kemaliye Eğin Evleri ve Karabük'te bulunan Safranbolu Evleri gibi bazı yapılar da listede yer aldı. 

Tamzara mahallesinde yer alan tarihi evler, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Bir dönem Rum ve Ermeni nüfusunun bir arada yaşadığı Tamzara mahallesi, göçler nedeniyle neredeyse boşalmış olsa da Tamzara Evleri, yıl boyunca çok sayıda turisti ağırlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi