İşkembe çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İşkembe, genellikle koyun veya dana bağırsağından yapılan bir iç organdır. İşkembe çorbası, işkembe dilimleriyle hazırlanan ve limon suyu, sarımsak, tuz ve baharatlarla tatlandırılan bir çorbadır. Özellikle soğuk kış aylarında iç ısıtan bir başlangıç yemeği olarak tercih edilir. Sindirimi kolaylaştırdığı ve enerji verdiğine inanılır. Restoran ve lokantalarda da sıklıkla bulunan işkembe çorbası, birçok kişi tarafından sevilen bir lezzettir.
İşkembe çorbasını pişirirken kokusundan dolayı çekinmek artık geçmişte kalacak.
Kokmayan işkembe çorbası için malzemeler
1 kilo temizlenmiş işkembe
7 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1,5 litre su
4 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Terbiyesi için gerekli malzemeler
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
Kokmadan işkembe çorbası tarifi
İşkembeleri bir saat boyunca sirkeli suda bekletin ve daha sonra küp şeklinde doğrayın.
Doğradığınız işkembeleri düdüklü tencerede 1,5 litre suyla 45 dakika pişirin.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı unu kavurun.
Haşladığınız işkembenin soğumuş suyunu kavurduğunuz una azar azar ekleyerek topaklanmasını engelleyin.
İşkembeleri bu karışıma ilave edin ve kaynatın.
15 dakika boyunca çorbayı kaynatın ve isteğiniz doğrultusunda sarımsak ve sirkeyi ekleyin.
Çorbayı ocaktan almadan önce terbiyesini hazırlayın.
Yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve unu çırpın ve yavaşça çorbaya ekleyin.
10 dakika daha kaynatın ve servis yapmadan önce kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyin.
Bu tarifle pişirdiğiniz işkembe çorbası, hem kokusuz hem de lezzetli olacak. Artık herkes rahatlıkla işkembe çorbası yapabilir ve bu lezzeti sevdikleriyle paylaşabilir.