Eskişehir’e yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcaklıklar 40 dereceye yaklaşırken, serinleme ihtiyacını da beraberinde getirdi.

Uzmanından Eskişehirlilere uyarı

Yaz mevsiminde dışarı çıkarken muhakkak şapka takmak, gölgeli ve serin yerlerde beklemek, bol su tüketimi sağlamak kişinin aşırı sıcaklardan korunması için önemli olduğunu belirtti. 

Hipertansiyon, kalp hastalıkları, diyabet gibi kronik rahatsızlığı olan hastalar için de öğle saatlerinde sıcaklarından kaçınmaları ve gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılarda bulundu.

Ayrıca sıcaklıklardan dolayı klima ve vantilatör kullanımı artarken, bu cihazların gereğinden fazla kullanılmaması gerektiği ifade ediliyor. Özellikle klimalardan doğru ve verimli şekilde yararlanılmasının insan sağlığı için önemli olduğu kaydediliyor. 

Uzmanlar “Yaz aylarında dış ortam sıcaklığı 40 derece ise, klimanızı kademeli olarak önce 35 dereceye ayarlamalısınız. Ortam soğumaya başladıktan bir süre sonra 30 dereceye ve ortam sıcaklığı daha da düşünce bir kademe daha azaltarak 25 dereceye ayarlayın. Bu şekilde enerji tüketimini minimumda tutarak verimli bir soğutma elde etmiş olursunuz. Böylece hem cebinizi hem de sağlığınızı korumuş olursunuz” bilgisini paylaştı.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı