Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla artan maliyetler sebebiyle üretmekte zorluk çeken çiftçiler ve hayvan üreticileri için hayata geçirdiği projeler, can suyu olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Sarıcakaya Laçin’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait tarlada ekimi yapılan yoncanın hasadı gerçekleştirildi. Hasat edilen yoncalar balya haline getirilerek Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından destek başvurusu yapan hayvan üreticilerine teslim edildi.

1430 adet balya dağıtıldı

Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçesinde faaliyet gösteren ve destek başvurusu yapan 71 üreticimize toplamda 1430 adet balya dağıtımı gerçekleştirildi. 
Üreticiler balya, saman ve yem fiyatları nedeniyle üretici olmanın zor olduğunu belirterek, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye çok teşekkür ederiz. Üreticinin bu zor gününde yanında olması bizler için çok anlamlı.” ifadelerini kullandılar.  

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri de üretime olan desteğin artarak devam edeceğini ifade ettiler.

Destek1Denetim2

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı