Eskişehir’de büyük bir heyecanla beklenen U12 Ligi, hafta sonu oynanan karşılaşmalarla start aldı. Necdet Yıldırım Sahası'nda gerçekleşen maçlar, adeta bir futbol şölenine dönüştü. Minik futbolcuların yeteneklerini sergilediği karşılaşmalarda izleyenler unutulmaz anlar yaşarken, gollerin ve kurtarışların ardı arkası kesilmedi.

Her yıl yoğun ilgi gören U12 Ligi'nde bu sezon 33 takım, üç farklı grupta mücadele ediyor. Turnuvada sıralama tutulmazken, takımlar tek devreli lig usulüyle 10 maça çıkacak. Sezon sonunda tüm oyunculara katılım sertifikası verilecek.

Gol yağmuru: 13 maçta 80 gol

Cumartesi günü U12 Ligi’nde 15 maçın 13’ü oynandı ve fileler tam 80 kez havalandı. Özellikle yüksek skorlarla dikkat çeken karşılaşmalar, futbola olan özlemi dindirdi. Oynanan maçların hiçbirinde beraberlik yaşanmazken, sonuçlar izleyicileri mest etti. Ihlamurkent ve Tepebaşı Batıkent takımları ise ilk günü hükmen galibiyetle tamamladı.

Cumartesi günü alınan sonuçlar

A Grubu'nda Meşelikspor, Gökmeydanspor’u 6-0 mağlup ederken, Elitspor da Osmangazispor karşısında 6-1’lik net bir galibiyet aldı. B Grubu'nda DSİ Bentspor, Gençlergücüspor'u 5-0 yenerken, Sağlıkspor da Muttalıpspor’u 6-0 mağlup etti. C Grubu'nda Adanırspor, Emekspor’u 11-0 gibi farklı bir skorla geçerken, Çelikordu da Asi Aslanlar karşısında 15-0’lık tarihi bir galibiyet elde etti.

Hafta sonu boyunca devam eden U12 Ligi heyecanı, genç futbolcuların sergilediği performansla Eskişehir futbolunun geleceğine dair büyük umutlar verdi.

Kaynak: Spor Servisi