Tepebaşı Belediyesi tarafından konsepti ve çeşitliliğiyle dünyada sadece Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kent halkının da yoğun ilgisi ile devam ediyor.
Bu yıl ilk kez Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katılan 21 yerli sanatçı, cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak tasarlanan ve şehre anlam katacak sanat eseri için çalışmalarını sürdürüyor. Birbirinden özel ve renkli etkinlikleri de içinde barındıran sempozyum kapsamında ortaya çıkacak eser için çalışan sanatçılar, etkinliğin çok değerli olduğunu vurguluyor.
Sanatçılar, cumhuriyetin 100’üncü yılı için oluşturulan esere katkı sağlıyor olmaktan da gurur duyduklarını söylüyor.
“Bir Atatürk, bir cumhuriyet sanatçısı olarak gurur duyuyorum”
Sanatçı Deniz Onur Erman, sempozyuma katıldığı için gurur duyduğunu söylerken, “Bu sene 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Eskişehir pişmiş Toprak Sempozyumu, cumhuriyetin 100’üncü yılının kutladığı döneme denk geldi. Çok önemli ve önceki yıllardan daha farklı bir projeyle hayata geçiriliyor. Onun bir parçası olmaktan dolayı da alnında ışığı hisseden, cumhuriyetin yetiştirdiği bir Atatürk sanatçısı, bir cumhuriyet sanatçısı olarak bundan gurur duyuyorum. Burada bulunduğum için de büyük keyif duyuyorum. Hep beraber burada Türk sanatçıları, seramik sanatçıları bir araya geliyorlar ve büyük bir 100’üncü yıl anıtının, seramik anıtının parçalarını birleştiriyorlar. Bunun sonunda da Eskişehir topraklarında büyük bir 100’üncü yıl cumhuriyet anıtının kalıcı parçası olacağız. Bu sempozyum Türkiye için, dünya için çok önemli bir sempozyum. Çünkü ulusal, uluslararası sanatçıları, öğrencileri ve sanayiyi bir araya getirmesi çok önemli. Bunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Burada olduğum için gurur duyuyorum” dedi.
“Heyecanla çalışıyoruz ve sonucu merakla bekliyoruz”
Sanatçılardan Aysun Çölbayır ise parçalardan ortaya çıkacak eserin merak uyandırdığını ifade ederken, “Bu yıl 16. kez düzenlenen etkinliğe katılmaktan onurlu, gururluyum. Bu sempozyum kalıcı eserleri ile bir şehir belleği oluşturdu. Daha önce de katılımcı olarak bulunmuştum ama bu senenin anlamı çok büyük. 100. yıla özel bir anıt yapılması gurur verici. Tatlı bir yorgunlukla birlikte hepimiz heyecanla çalışıyoruz ve sonucu merakla bekliyoruz. Parçaların bir araya gelmesi ile oluşacak bütünün etkisi çok önemli” diye konuştu.
“Keyif alıyorum, onur duyuyorum”
Sanatçı Hasan Şahbaz da sempozyuma katıldığı için onur duyduğunu belirterek, “Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun bu yıl 16’ncısı yapılmakta. Ben 2012 yılında 6’ncısına da katılmıştım. Bu etkinlikte ikinci kez yer almaktan büyük keyif alıyorum, onur duyuyorum. Çünkü bu sempozyum benim için çok önemli. Bu sempozyumun birincisine stajyer öğrenci olarak katılmıştım. Sonrasında da davetli sanatçı olarak katılmaktan çok mutluyum. Bu yılki sempozyumun önemli bir anlamı var. Çünkü cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen kolektif bir anıt yapılıyor. Böyle anlamı bir eserin içerisinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Daha önce yaptığım eser kadar bu da benim için çok önemli olacak. Bu nedenle sempozyumu düzenleyenlere ve katkı verenlere çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.
“Çok güzel bir organizasyon”
Bir diğer sanatçı Nagehan Elibol ise “Bu sempozyumda yer almaktan çok mutluyum, daha önce de gelmeyi çok istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz ve bunun şerefine yapılan anıtta yer almak benim adıma en iyisi oldu. Bilgehan Hocamız ve diğer hocalarımla birlikte olmak çok keyifli. Çok güzel bir organizasyon, Sevgili Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Eserimiz ortaya çıktığında hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.