Eskişehir’de uzun yıllardır  ölüm yolu olarak anılan Seyitgazi-Kırka yolu son zamanlarda yeniden gündeme geldi.

Eskişehir ile Afyonkarahisar arasındaki kritik ulaşım güzergahı olan Seyitgazi- Kırka yolunda, bu yıla kadar gerçekleşen kazaların haddi hesabı olmadığı gibi, yol üzerinde herhangi bir değişikliğe de gidilmediği ortada.

Yaşanan kazaların ölümle sonuçlanması yetmezmiş gibi, kaza sayısının da gün geçtikçe artması sebebiyle artık bu yol ‘ölüm yolu’ olarak anılıyor. Peki Eskişehir için çalışan yetkililer bu yol için ne yapıyor? İşte sorun da tam olarak burada başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi- Kırka yolu için çalışmalara başlandığının fakat henüz bir değişiklik olmamasıyla birlikte yakın zamanda bir kazanın daha yaşanması üzerine çalışmaların son durumunu incelemek için bahsi geçen bölgeye gitti.

Bölgede yapılan çalışma alanında 2 kamyon 1 kepçe görünce de ‘’ Bu yol bunlarla 20 yıl 30 yıl bitmez, Eskişehirlileri kandırmayın’’ diye serzenişte bulundu.

Eskişehir’e yakışmayan bu tablonun şaşkınlığı içerisindeyiz. Kimin nasıl yaptığı inanın vatandaşı ilgilendiren bir konu değil. Vatandaşı ilgilendiren konu, o gün ölümünden habersiz o yola giren sürücünün can vermesi. Yarım kalan hayatlar ve sevdiklerini kaybeden bir yanı yanan yakınları… Bu ölümlerin sebebinin kaza değil ihmal olması…

Genel tabloya baktığımızda Eskişehir’de yıllardır bu konudan herkes şikayet ediyor fakat adım atılmıyor, sorun çözülmüyor. konuşulanların hepsi birer birer kulak arkası oluyor. Verilen vaatlerin yeri dolmuyor.. Nitekim başlayan yol çalışmalarının bile çözüm odaklı ilerlememesi yaşanan durumu gözler önüne seriyor. Bu yolda daha kaç hayat yarım kalacak?