Eskişehir her geçen gün gelişmesi, değişmesiyle çoğu insan tarafından cazip bir şehir haline gelmiştir. Gerek şehir merkezinde açılan son moda mekanlar, gerek müzeler, tarihi bölgeler, ilçelerdeki doğal yerler tüm bunların hepsi Eskişehir’i cazip kılan özelliklerindendir.

Eskişehir’i yaşanılabilir kılan bir diğer ögesi ise şehir merkezinde bulunan her yerin birbirine yakın olması ve ulaşım için uzun vakitler kaybedilmemesi. Her geçen gün trafiğine bir arabanın daha eklendiği şehirlerdense Eskişehir’de ulaşım doğal afetler olmadığı sürece kolay ve rahattır.

Gelişmeyi hiçbir zaman durdurmayan sanayisi de Eskişehir’de çalışma imkanı yaratır. Bu nedenle çevre illerden de uzak şehirlerden de çalışmaya gelen mühendisler, mimarlar, doktorlar, işçiler, öğretmenler görürsünüz. Sadece sanayi ve bilim alanında değil aynı zamanda sanatsal düşkünlüğü ile de bilinen Eskişehir’de her gün yeni bir etkinlik olur ve bu sebeple canınızın istediği zaman bir etkinliğe katılma özgürlüğüne sahip olursunuz. 

Tüm bunların ışığında Eskişehir yaşanılabilir bir şehirdir ve Eskişehir’de Eskişehirlilerden sonra en kalabalık nüfusu Afyonlular oluşturur. Afyonkarahisar Eskişehir arası yakın mesafeler bulunan komşu illerdir. Bu nedenle Afyonlular Eskişehir’de yaşamayı tercih etmiş olabilir. Peki sizin Eskişehir’de yaşayan tanıdıklarınız aslen nereli?

Kaynak: Haber Merkezi