Bayat ekmeklerinizi değerlendirerek harika bir tarif deneyebilirsiniz. Bayat ekmekten hazırlayacağınız pizza lezzetli, doyurucu ve pratik yemek olacak. Bu tarif pratik, basit ve kısa sürede hazırlanabilir. Ayrıca istediğiniz malzemeleri kullanarak damak zevkinize göre tatlandırabilirsiniz. Bayat ekmekten pizza tarifi İtalyan mutfağının meşhur pizzasına rakip olacak.

Sadece 1 adet bayat ekmek ve damak zevkinize göre seçeceğiniz malzemelerle bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

Bayat ekmekten pizza tarifi

Malzemeler:

1 adet somun bayat ekmek

1 çay bardağı süt

2 adet yumurta

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için: Zeytin, sosis, mısır, domates, yeşil biber, kaşar peyniri, ketçap

Bayat ekmekten pizza nasıl yapılır?

İlk olarak bayat ekmekleri küçük küçük doğrayın ve bir kaba aktarın. Üzerine süt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, kekik ve pul biber ekleyerek iyice karıştırın. Karışımın kıvamının fazla cıvık olmamasına dikkat edin. Eğer kıvam çok koyu olursa az miktarda süt ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız ekmek karışımını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine boşaltın ve iyice yayarak bastırın.

Üzerine ketçap sürün ve dilediğiniz malzemeleri doğrayarak hazır edin. Önce biraz kaşar peyniri ekleyin ardından diğer malzemeleri karışık olarak üzerine yerleştirin. Biraz tuz serptikten sonra 180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri pişene ve malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Dilerseniz son birkaç dakika daha üzerine kaşar peyniri ekleyerek eriyene kadar bekletebilirsiniz.

Pişen pizzayı dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi