Eskişehir bürokrasisinde baş döndüren bir atama rüzgarı yaşanıyor.

                                                        ***

Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş: 29 Mayıs 2023 tarihinde yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece bir gün sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından görevinden alındı. Yoldaş’ın yerine İŞKUR İl Müdürü olarak Fatih Acar atandı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız: 26 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı. Yerine ise Vali Hüseyin Aksoy atandı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre: 12 Temmuz 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yerine Sinan Aydın atandı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge: 18 Ekim 2023 tarihinde Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Uğur Bilge’nin yerine, Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici atandı.

                                                             ***

Evet efendim…

Şehir bürokrasisinin temel taşları diyebileceğimiz beş kurum: Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü…

Genel seçimlerden sonraki sadece beş aylık süre zarfında, bu beş kurumdan dördünün başındaki isim değişti.

Sadece Eskişehir İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar yerinde kaldı. 2 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Yaman Ağırlar görev yerini korudu. Velakin Eskişehirli bir siyasetçinin ilgili kararname öncesi, Ağırlar’ı göndermek için büyük bir gayret gösterdiği velakin başarılı emniyet müdürünün Ankara’daki ağırlığı sebebiyle bu girişimin sonuçsuz kaldığı ifade ediliyor.

                                                                ***

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından beş ay gibi kısa bir süre zarfında yaşanan bu atama rüzgarı gerçekten sıra dışı.

Yaşanan durumun çeşitli yansımalarının olacağı göz ardı edilmemeli.

Bürokrasideki bu değişim rüzgarıyla şehrin hafızası da silinme noktasına geldi.

Şu da bir gerçek ki kurumlar arası iletişim ve koordinasyonun önemi de asla yabana atılmamalı.

Haddızatında şehrin fabrika ayarlarıyla bu kadar oynanmamalı…

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

eskisehirde-bas-donduren-atama-ruzgari-murat-keskin

GÜNÜN SÖZÜ:

Sona odaklanma, yola odaklan.

-       Eddi Anter