Araç muayenesi yaptıracak sürücüler, yeni iddialara göre önemli bir zamla karşılaşabilirler. TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç muayene ücretlerinde rekor bir zam yapılacağı iddia edildi. Bu iddianın doğru olması durumunda, araç muayenesi için ödenmesi gereken ücretlerde önemli bir artış yaşanacak.

Daha önce 2023 yılı için araç muayene ücretleri TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenmişti ve bu ücretler araç türüne göre farklılık gösteriyordu. Örneğin, 2023 yılı itibariyle motosiklet, motorlu bisiklet, römorklu veya römorksuz traktör ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork ücreti ise 1.130,44 TL olarak belirlenmişti.

Ancak Dünya gazetesinden Naki Bakır'ın köşesine göre, araç muayene ücretlerine önümüzdeki yıl yüzde 60 oranında bir zam yapılacak. Bakır, 2024 yılında uygulanacak çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretlere yönelik yeniden değerlendirme oranının, Ekim 2023 enflasyon verilerinin 3 Kasım'da açıklanmasının ardından netleşeceğini belirtiyor.

Bakır'ın öngörülerine göre, 2023 yılında gerçekleşen yüksek enflasyonun etkisi, araç muayene ücretlerini de etkileyerek 2024 yılında da sürdürülebilir. Bu durum, özellikle dardan ve sabit gelirden olan sürücüler için önemli bir mali yük anlamına gelebilir.

Kaynak: Haber Merkezi