Türkiye’deki statların olağanüstülüğü İngilizlere bile parmak ısırtıyor. Bu statlardan biri de Eskişehirspor’un stadı Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu.

Daily Star gazetesinin haberine göre; Euro 2032 için Türkiye ve İtalya'nın ev sahipliği yapacağının duyurulmasının ardından stadyum seçim süreci de başladı.

İki ülkenin ortak başvurusunda, ev sahipliği yapacak 10 stadyum seçilecek ve her ülkede beş stadyumun onaylanması gerekecek. Ancak, henüz nihai liste belirlenmedi. Büyük olasılıkla, İtalya'daki San Siro ve Stadio Olimpico ile Türkiye'deki Atatürk Olimpiyat Stadı gibi ikonik statlar listeye dahil olacak.

İngilizlere göre aday statlar listesinde beklenmedik bir isim de yer aldı. Türkiye'de amatör lige kadar düşen Eskişehirspor'un stadı olan ve 2016 yılında hizmete giren Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu. 

İngiliz gazetesinin haberinde şu analizler yer alıyor;

34 bin 930 kişilik toplam kapasiteye sahip olan stadyum, genellikle Türk milli takımının maçlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca stadyumda koşu parkuru yok ancak, iki restoran ve 54 loca bulunuyor. Ayrıca basına ve konuk seyircilere bin 623 koltuk ayrılmış durumda.

Bu gelişme, Türkiye'nin Euro 2032'ye ev sahipliği yapma konusundaki kararlılığını ve hazırlığı da gösteriyor ve dünya çapında dikkat çekmeyi başarıyor.

Kaynak: Haber Merkezi