Geçen yıl Anaokulları 4-8 Eylül'de uyum eğitimlerine başlamış ve 11 Eylül'de eğitime ücretsiz bir şekilde başlamışlardı.  Kasım ayına gelindiğinde ise velilerden ücret talep edilmiş ve veliler ücretsiz olan anaokullarının bir anda paralı hale getirilmesine tepki göstermişlerdi. 

900 TL ücret talep ediliyor

Bu eğitim öğretim döneminde de velilerden aylık 900 TL ücret talep edildiği öğrenildi. Anaokulu velileri ise okulun giderlerinin Bakanlık tarafından ayrılan ödenekle karşılanması gerektiğini belirtiyor. 

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer’in 11 Mayıs 2023’de kaldırıldığını duyurduğu okul öncesi eğitim bu yıl da ücretli olduğu öğrenildi. Geçen yıl çocuklarını okula kayıt yaptırırken ücretsiz diye kayıt yaptırdıklarını söyleyen veliler, sonradan ücret istenmesine tepki göstermişti.

Özer kaldırmıştı

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer 11 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, “Okul öncesi eğitim ile ilgili valilikler tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler vardı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim yılıyla birlikte bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. Türkiye’nin hiçbir noktasında, ister tam gün eğitim yapsın isterse yarım gün eğitim yapsın hiçbir ad altında okul öncesi eğitimlerden kesinlikle ücret alınmayacaktır” diyerek velileri sevindiren haberi duyurmuştu.
 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı