Adili Sadık Bahçe Seminer Salonu'nda düzenlenen konferansta, konuk konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Çekal yer aldı. Konferansa Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Nurten Çekal, geleneksel Türk et ürünleri, tarhana kökenleri, lokum ve yoğurdun ortaya çıkış serüveni hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Çekal, “Sucuk, baharatlı kıymadan oluşan etin bağırsağa doldurulup kurutulmasıyla hazırlanmaktadır. Pastırma, Dîvânu Lugâti’t Türk ve Selçuklu kaynaklarında 'Yazok et' olarak bilinmektedir. Tarhananın tarihi, Orta Asya'ya kadar uzanmaktadır. Lokum, kaynaklara göre 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapılmaktadır. Yoğurdun kimler tarafından ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamaktadır.” diye konuştu.

Seminerin ardından bir soru-cevap bölümü düzenlendi ve Prof. Dr. Nurten Çekal'a, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir tarafından minnettarlık plaketi sunuldu.

Muhabir: Beste Temel