Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 14 farklı ilçedeki sulama kooperatiflerine tarımsal sulama hibe destekleri konusunda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Toplantılarda teknik personeller ve kooperatif yönetim kurulu üyeleri, başvuru aşamalarında dikkat edilmesi gereken iş ve işlemlerle ilgili olarak bilgilendiriliyor. Ayrıca sulama kooperatiflerinin ve ortaklarının, sunulan hizmetlere online erişimleri için Kooperatif Bilgi Sistemi (KOOPBİS) hakkında da bilgiler veriliyor.

Tüm bilgiler tek merkezde toplanacak

KOOPBİS ile kooperatiflere ait ticaret sicili kayıtları, finansal tablolar, mülkiyet durumları, yönetim kurulu ve denetçi raporları, genel kurul toplantı evrakları ve ortaklara ait bilgiler kayıt altına alınıyor. Ayrıca kooperatifçiliğe dair tüm veriler bu sistem üzerinden tek bir merkeze toplamış olacak. Toplantıda kooperatiflerin ve ortaklarının bilgi ve belgelerinin bu platforma zamanında ve eksiksiz bir şekilde işlenmesinin önemi vurgulandı. 

Yüzde 50 hibe desteği 

Sulama kooperatiflerine üye olan çiftçilere, su kullanım hizmet bedellerine yüzde 50 hibe desteği sağlanacak. Bu hibeden faydalanmak isteyen çiftçiler, kooperatif başkanlıklarına bir dilekçe ile başvuru yapacak. Başvuruları onaylanan çiftçilere yönelik icmaller kooperatif başkanlıkları tarafından hazırlanacak ve bu listeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim edilecek.

Kaynak: İHA