Eskişehir'in turist çeken bölgelerinden biri olan Tarihi Odunpazarı Evleri'nin esnafı, bu yıl bekledikleri durgunluğun aksine yoğun bir talep ile karşılaştığından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Eskişehir'deki Tarihi Odunpazarı Evleri'ndeki esnaf bu yazı hareketli bir şekilde geçirdi. Etkili olan sağanak yağışların işlerin yavaşlamasına yol açacağını düşünen esnaf, açılan işleri ve gelen yoğun turist talebinden mutlu. Hediyelik eşyalara yoğun talep gösterildiğini ifade eden esnaf, özellikle magnetler, lületaşı ürünleri, Eskişehir yazılı kupa, tepsi ve anahtarlık gibi eşyalar satarken, doğal taşlarda da bir artış olduğunu belirtti. Bölgedeki esnaf, deprem felaketi sonrası tur planı yapan kişilerin rotalarını Eskişehir'e çevirdiğini ifade ediyor.

Tarihi Odunpazarı Evleri'nde esnaflık yapan Bülent Elbasan, bu yıl beklenmedik bir ilgiyle karşılandıklarını belirtti. Sadece Mayıs ayındaki seçimler ve yaz başındaki yağmurun işlerini olumsuz etkilediğini ancak şu an işlerinin iyi gittiğini vurgulayan Elbasan, bu yıl yaşanan büyük deprem felaketi sonucu birçok kişinin tur rotasını değiştirdiğini ve Eskişehir'in tercih edilen bir rota olduğunu dile getirdi. 

Elbasan, "Magnetler genellikle ilk tercih edilen ürünler, ancak buranın meşhur olan lületaşı ürünleri de oldukça talep görüyor. Eskişehir yazılı kupa, tepsi, kül tablası ya da anahtarlık gibi ürünler de satılıyor. Bunun yanı sıra doğal taşlara da büyük ilgi var. Her bir doğal taşın ayrı anlamı var ve bazıları şifalı özelliklere sahip. Özellikle gençler doğal taşları çok tercih ediyordu ama şimdi herkes almaya başladı" dedi.

Kaynak: İHA