Epsom tuzu yakın zamanın en merak edilen en çok araştırılan ürünlerin başında geliyor. İnsanlar epsom tuzu nedir? Ne işi yarar hatta özellikle epsom tuzuyla banyo gibi şeyleri sıklıkla aratmaya başladı. Bu tuz stres, yorgunluk, halsizlik, kas ve diz ağrıları, cilt sorunları yaşayanlara çözüm sunuyor. Mineral bakımından oldukça zengin olan epsom tuzu enerji kaynağınız olacak.

Epsom tuzu banyosuyla rahatlayın

Rahatlatıcı etkisi sebebiyle en fazla bu maksadıyla kullanılan epsom tuzu size enerji, rahatlık ve huzur vaat ediyor. Günlük hayatın getirdiği stresle başa çıkmak isteyenler epsom tuzuna yönelmiş durumda. Yüksek magnezyum etkisiyle yorgunluğu alıp götüren epsom tuzunu banyonuzdan hiç çıkarmayacaksınız. 

Cilt sağlığı, kozmetik ve bahçe, bitki sağlığı için de kullanılan epsom tuzu en çok stres için tercih ediliyor. Günün yorgunluğunu atmak isterseniz sahip olmanız gereken tek şey epsom tuzu. 

Epsom tuzu banyosu nasıl hazırlanır?

Epsom tuzunun rahatlatıcı, stres azltıcı etkisi bilinmektedir ve en çok bu nedenle tercih edilmekte. Ilık suyla hazırladığınız küvete bir-iki avuç epsom tuzu atın. Epsom tuzlu suda yaklaşık 30-45 dakika kadın bekleyin. Epsom tuzu yüksek mineralleri sayesinde rahatlamanıza ve yorgunluğunuza iyi gelecek. Kristaller suda çözülürken vücut ve cilt sağlığınız için de gerekli bakımı yapmış olacaksınız. 

Küvetiniz yok ise aynı şekilde hazırladığınız uygun bir kapta ayaklarınızı bekletebilirsiniz. Haftada bir kez epsom tuzuyla yapacağınız banyo gerginliğinizi azaltacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi