Makarna, hızlı ve kolayca hazırlanan bir yemektir. Farklı soslarla birleştiğinde ise birbirinden lezzetli tatlar ortaya çıkabilir. Klasik makarna tarifine alternatif olarak haşlama işlemi olmadan sadece sosla pişen bir makarna tarifi bulunmaktadır ve bu tarif son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır.

Haşlanmadan yapılan bu makarna tarifi çok daha pratik ve sağlıklıdır. Sadece su ve tuz eklenerek yapılan sos ile pişirilen makarna, klasik yönteme nazaran daha hafif ve besleyici bir seçenek olabilir.

Makarna haşlamadan nasıl yapılır?

İşte haşlanmadan yapılan makarna tarifinin detayları:

Orta boy bir tencereye tereyağını ekleyin ve eriyene kadar ocakta karıştırarak kızdırın.

Rendelenmiş sarımsakları ve domates salçasını tencereye ilave edin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun.

Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin ve baharatları da ilave ederek karıştırın.

Domatesler suyunu salıp kıvamını alana kadar pişirin. Ardından makarnaları tencereye ekleyin ve üzerine su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sonra ocağı kapatın ve makarnaları birkaç dakika dinlendirin.

Dilediğiniz malzemeleri ekleyerek makarnanızı servis edin.

Haşlanmadan makarna malzemeleri

İsteğe bağlı olarak makarna

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı acı biber salçası

2 diş sarımsak, 1 orta boy domates, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı ılık içme suyu

Kaynak: Haber Merkezi